Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Selamı söyletene bakın" HDP grup toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, Başbakan Davutoğlu'nu Kobani üzerinden eleştirdi: Başbakan Kobani'ye selam gönderiyor. Selamı söyleyene değil söyletene bakın

        Halkların Demokratik Partisi (HDP) TBMM Grup ToplantısındaEş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, partililere seslendi.Konuşmasına, Yunanistan'da Syriza'nın seçim galibiyeti ve Kobani ile çifte zafer kutladıklarını ifade ederek başlayan Yüksekdağ, özetle şunları söyledi:

        - Syriza'nın zaferi hepimizin zaferi, ortak geleceği demektir. Yunan halkının kaydettiği başarıyı kendi başarımız olarak görüyoruz. Bu başarıyı kendi sevincimiz olarak yükselteceğiz. Bu,Avrupa'daki egemen siyasete, kriz ve sömürüden başka bir şey getirmeyen Avrupa uygarlığına karşı kazanılmış büyük bir zafer.

        'KOBANİ KAZANACAK DİYENLERİN GÜNLERİ GELDİ'

        - 134 gün süren şanlı Kobani direnişi, büyük zaferle kazanımını ve tarihsel iradesini ilan etti. Kobani zaferi bütün dünyanın ezilen halklarının zaferidir, bütün Ortadoğu halklarının umududur. "Kobani düştü, düşecek" diyenlerin tarihteki sonu geldi, "Kobani kazanacak" diyenlerin günleri başladı.

        - Kobani zaferi ilan edildikten sonra Kobani'ye selam gönderiyor Başbakan. Keşke bu selamı yüzlerce insan ölmeden, Türkiye'deki barış ortamı gerilim sarmalına terkedilmeden de söylemeyi başarabilseydiniz. Selamı söyleyene değil, söyletene bakın. Bu halk size selam söyletir.

        'GÜVENECEKLERİ TEK KOMŞULARI YOK'

        -Hükümetin iç ve dış politikası çöküş noktasına geldi.Dış politikaları çöktü, komşularıyla kavgalılar, etrafında güvenecekleri bir tane komşuları yok. Hal böyle olunca dış politikayı gidip Somali'de yapıyorlar. Böyle devam ederseniz dış politikayı Somali'de, Malezya'da yapmaya devam edersiniz.

        -Ortadoğu politikanızı dostluk ve kardeşlik ekseninde geliştirin. Yeni Ortadoğu'ya dost olmayı başarabilirseniz dış politika sahibi olursunuz. Aksi halde kaybetmeye mahkumsunuz. Siyasi iktidar, bu zihniyetle asla yeni Ortadoğu siyaseti yapamaz. İstediğiniz kadar Kuzey Suriye'yi kabul etmeyin. Bu gerçek kendisini size dayatacaktır.

        'SINIF BAŞKANLIĞINA DEVAM EDECEK Mİ?'

        - Hükümet çözüm sürecini ortada bırakma yaklaşımı izliyor. Çözüm siyaseti ve barış dili yerine çözümsüzlük siyaseti ve gerilim dili kullanılıyor.Başbakan Davutoğlu, Kobani'ye selam göndermesinden iki gün sonra Cumhurbaşkanı tarafından yalanlandı. Cumhurbaşkanı çözüm sürecinde yine Başbakan'a sınıf başkanı muamelesi yapmaya devam edecek mi?

        'KÜRTÇE ÖĞRENECEĞİNE ÇÖZÜME ÇALIŞ'

        - Sayın Başbakan, Kürtçe çalışmaya gösterdiğin hevesin bir kısmını önünde bekleyen müzakere taslağını çalışmaya harca. Başbakan rafa kaldırmaya çalıştıkları taslakla ilgili gerçek siyasi sorumluluk üstlensin. Bunu üstlenmezse çözüm ve müzakere sürecinin geleceği aydınlık değildir.

        -2015 seçimlerinden sonra çözüm masası yeniden kurulacak. Seçimden sonra bizim o masadaki yerimiz tartışmalı değildir ama siyasi iktidarın masadaki yeri güvende değildir. Bu süreci iktidara harcatmayacağız.

        'SÜTÜNÜZ, ADINIZ KİRLİ'

        - Eski bakanlar, geçen hafta Yüce Divan oylamasında AK Parti tarafından aklandı.Mevlana, "Sütten çıkınca bütün kaşıklar aktır önemli olan içinden çıktığı sütü ak bırakmaktır" diyor. Şimdi onlar sütten çıkmış ak kaşık gibi ama sütünüz kirli, adınız kirli. Bu kirlilik asla ve asla peşinizi bırakmayacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ