Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sultanbeyli'deki ölümde flaş gelişme!

        Sultanbeyli'de IŞİD'i protesto bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteride Serdar Arslan'ın hayatını kaybetmesine ilişkin, bir kişi hakkında "Olası kast ile adam öldürmek" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sultanbeyli'de 7 Ekim'de meydana gelen olayda, Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde terör örgütü IŞİD'in yaptığı eylemleri protesto amacıyla bir grubun toplanıp izinsiz gösteri yaptığı anlatıldı.

        Bunun üzerine eylemlere tepki gösteren başka bir grubun da toplandığı aktarılan iddianamede, karşı karşıya gelen iki grup arasında sözlü sataşma ve taşlamaların yaşandığı belirtildi.

        İddianamede, aynı bölgede bulunan lunaparkta işçi olarak çalışan şüpheli Recep Arslan'ın, bir grubun eylem yaptığını, araçlara ve dükkanlara zarar verdiğini öğrenmesi üzerine, yol üstünde bulunan inşaattan demir çubuk alarak protestoculara karşı koyan gruba katıldığı kaydedildi.

        DEMİR ÇUBUK İSABET ETTİ

        İki grup arasında yaşanan taşlı ve sopalı kavga sırasında şüpheli Recep Arslan'ın elinde bulunan demir çubuğu protestocu gruba doğru fırlattığı bildirilen iddianamede, demir çubuğun 5-10 metre kadar önünde bulunan kendisinin de içerisinde bulunduğu gruptaki Serdar Arslan'ın kafasının arkasına saplandığı anlatıldı.

        İddianamede, durumu gören Arslan'ın koşarak yaralanan kişinin yanına gelip demir çubuğu başından çıkardığı ve yardım çağırdığı bilgisi verilen iddianamede, yaralanan Serdar Arslan'ın olaydan 8 gün sonra hastanede hayatını kaybettiği ve çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri incelendiğinde olayın görüldüğüne işaret edildi.

        Şüpheli Recep Arslan'ın olaydan bir ay sonra yakalandığı belirtilen iddianamede, şüphelinin emniyetteki ifadesinde, olay günü eylemcilere tepki gösteren grubun içinde olduğunu, elindeki demir çubuğu arkadan bir kişinin "at" demesi üzerine ileriye doğru fırlattığını ve aynı grupta bulunan arkadaşına isabet ettiğini öğrenince korkarak uzaklaştığını söylediği bildirildi.

        Recep Arslan'ın kendi grubunda bulunan Serdar Arslan'ı yaralama veya öldürmeyi düşünmediği ifade edilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

        "Şüpheli böyle düşünmese de fırlattığı demir çubuğun kendi grubunda bulunan bir kimseye de isabet edebileceğini öngörmekte ve eylemini gerçekleştirmektedir. Buna rağmen şüpheli neticeye karşı umursamazlık içindedir. Başka bir deyişle şüpheli unsurların meydana gelmesini kabullenmektedir. Şüpheli Recep Arslan'ın eyleminin olası kast ve adam öldürme olarak nitelendirilmesinin gerektiği dosya kapsamından anlaşılmıştır."

        İddianamede, şüpheli Recep Arslan'ın "Olası kast ile adam öldürmek" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

        Arslan'ın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ