Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de iki ayda 319 milyon TL'lik operasyon, İzmir İl Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri iki aydır yaptıkları sahtecilik konusundaki başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Ekipler Bornova, Gaziemir ve Konak ilçelerinde 6

        Emrah YILMAZ / İZMİR

        MALİ MÜŞAVİRDEN SAHTE SGK GİRİŞİ

        Yapılan aramalarda Mali Müşavir olduğu belirtilen F.G. isimli şahsın bir avizeci dükkanının üst katında, çeşitli firmalar adına bizzat kendisi tarafından yapıldığı tespit edilen hiç çalışmadığı halde 3 bin ayrı şahıs adına çeşitli iş yerlerinde çalışıyormuş gibi gösterip sahte SGK girişi hazırlayıp devletten sağlık yardımı aldıkları ve bu şahısların SGK primlerinin de hiç birisinin yatırılmadığını tespit etti. Öte yandan yine aynı şahsın aynı şirketlere, hayali olarak hizmet alımı gösterip komisyon karşılığında fatura kestiği belirlendi.

        100 MİLYON TUTARINDA SAHTE FATURA

        Son operasyonda 6 şahsa ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramada tamamı sahte olduğu değerlendirilen, 80 farklı firmaya ait 15 bin tanzim edilmemiş fatura, çeşitli firmalara ait düzenlenmiş toplam değeri 100 milyon lira tutarında 10 bin fatura, 3 bin kişinin SGK giriş evrakları ve 44 farklı firmaya ait kaşe ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile serbest kaldı.

        2 AYDA 13 BASKIN

        İki aydır İzmir'in bir çok ilçesinde "213 Sayılı Vergi Usul Kanununa muhalefet suçları" ile ilgili başarılı çalışmalara imza atan Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince son yapılan baskınla beraber 13 farklı adreste 3 ayrı araçta yapılan aramalar sonucu toplamda 17 şahıs hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

        Tüm aramalarda toplamda 101 milyon 440 bin TL tutarında sahte fatura, 16 bin 50 düzenlenmemiş sahte fatura, 33 bin TL tutarında sahte çek, 60 pasaport yaprağı, 327 şahsın vergi dairesi, vergi numarası, kargo adresi ve araçlarının plaka bilgilerinin yazılı olduğu ajanda, 22 ehliyet fotokopisi, 60 yazar kasa fişi rulosu, 76 akaryakıt pompa fişi, 55 farklı firmaya ait kaşe, sahte akaryakıt pompa fişi hazırlanmasında kullanılan 1 notebook, barkod ve etiket makinesi 5 sahte noter yazısı çıktısı başta olmak üzere çok sayıda sahtecilik işinde kullanılan materyaller ele geçirildi.

        Haklarında işlem yapılan 17 kişinin 5'i tutuklanırken 2'si adli kontrol şartı 10'u ise savcılık kararı ile serbest kaldı. Son yapılan operasyonla birlikte devletin ortalama yılda 319 milyon 312 bin TL zarara uğratılmasının önüne geçildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ