Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Beşir Atalay'dan önemli açıklamalar Beşir Atalay: Memnuniyet duyarım Beşir Atalay: Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak siyasetçidir

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Somali ziyaretinde çocuklara hediye ettiği boyama kitabını sosyal medyadaki montajlanmış haliyle diline dolayan Kılıçdaroğlu'na ilk tepki Ak Parti Sözcüsü Beşir Atalay'dan geldi.

        Atalay, "Montajlanmış kitap Kılıçdaroğlu'na ulaştırılmış ve Kılıçdaroğlu onu kullanıyor. Türkiye açısından komedi diyoruz ama insan gülemiyor. Bu ciddi bir şey. Haftalık grup toplantılarında böyle bir şeyi dile getiriyor. 'Cumhurbaşkanı böyle bir kitap dağıttı' diyor. Bu ilk değil. Daha önce boş dosyalar tutuşturuldu sonra yalanlanma ya da altı boş çıktı. Sayın Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak siyasetçidir. Hiçbir sözüne itibar edilemez. Bunlar paralel yapının oyuncağı. Paralel yapı ana muhalefet partisini parmağında oynatıyor." dedi.

        Dört eski bakandan Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar'ın tekrar aday olma isteklerini Başbakan'a ilettikleri iddialarını değerlendirmesi istenen Atalay, "Adaylık istekleri ile ilgili bir bilgim yok. Bir şey duymadım" dedi.

        İşte Atalay'ın konuşmasından önemli satır başları;

        MİLLİ YAS TARTIŞMASI

        Biz de üzüntülerimizi paylaştık. Kılıçdaroğlu ‘Biz niye yas tutalım’ diye eleştiriyor. Halbuki CHP'de Suudi Arabistan'a taziyelerini göndermişti. Kendi sitelerinde Arapçası, Türkçesi var.

        Bu normal bir şey. Bunu gönderdikten sonra dün grup toplantısında ‘ben neden üzüleyim’ diye neden feveran ediyorsunuz?

        "SET OLARAK SUNULACAK"

        Yeni anayasanın bu seçimde de ana gündem maddelerinde tutulması önemli. Bizim gündemimizde olacak. Yeni anayasa yapılmadan YÖK kanunu bile değiştirilemiyor. Seçim kampanyamızın tüm boyutlarını Şubat sonuna kadar netleştireceğiz. Sizlere bir de haber vereyim. 2002'den itibaren seçim beyannamelerimizin baskını yaptırıyorum. Seçim beyannameleri set olarak sunulacak.

        "DOĞU PERİNÇEK DAVASI"

        Bugün Büyük Dairede görüşülecek husus, tarihi bir husus. Hem Türkiye, hem de Avrupa Birliği değerleri bakımından tarihi öneme haizdir. Dava görülecek ama çok farklı olumsuz bir şey beklemiyoruz.

        HDP'NİN SEÇİM KARARI

        AK Parti olarak HDP'nin seçime parti olarak girmesini değerlendirmeye tabi tutmuş değiliz. Tüm partilerin çalışmalarını takip ederiz orada değerlendiririz. Kendi düşüncem memnuniyet duyarım. Riskleri göze alarak seçime siyasi parti olarak katılmalarında fayda vardır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ