Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "MİT raporu yalnızca..." Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 'güvenlik soruşturması dışında işe alımda kişiler hakkındaki MİT raporuna da bakıldığı' iddialarıyla ilgili konuştu

        ANKARA

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, kamu personeli alımlarında MİT soruşturması yapıldığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Hiçbir şekilde kamu kurum ve kuruluşlarına eleman alımında MİT raporu ya da soruşturması talep edilmiyor. Böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

        Bakan Elvan, ‘kamu kurum personellerinin MİT soruşturması ile alındığı' yönündeki habere yönelik soruları yanıtladı. Elvan, söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Söz konusu haberi görünce ben de açıkçası çok şaşardım ve güldüm. Çünkü bana devlet memurlarına yönelik herhangi bir soru yöneltilmedi. Bana yöneltilen soru sadece TİB yönetici ve çalışanlarına yönelikti" dedi.

        20 yıldır bürokraside çalışmış biri olarak bürokrasiyi bildiğini belirten Elvan, "TİB yöneticilerine yönelik söylenmiş bir sözü devlet memurlarına atfetmek üzücü bir hadise. Hiçbir şekilde kamu kurum ve kuruluşlarına eleman alımında MİT raporu ya da soruşturması talep edilmiyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Sadece normal güvenlik soruşturması yapılıyor" diye konuştu.

        "YAKIŞIKSIZ"

        Evlan, "Söz konusu sorunun sorulduğu yerde çok sayıda gazeteci arkadaş vardı. Belki bunu yazan kişi soruyu tam anlamamış olabilir. Bana sorulan soru, tamamıyla TİB'e yönelikti" dedi. Evlan, tüm kamu kurumlarına memur alımlarında MİT raporu isteniyormuş havası yaratılmasını ise yakışıksız bulduğunu vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ