Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Elvan ailesinin, geciktirilme iddiasına takipsizlik, Elvan ailesinin çocukları Berkin Elvan'ın ölümü ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada 4 polis memurunun görüntülerinin dosyaya sunulmasına rağmen kimliklerini bildirmeyerek soruşturmanın önünü tıkadı

        Serdar KULAKSIZ / İSTANBUL

        Kararda, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı şube müdürlüklerinden istenilen bilgilerin gizlendiğine veya kasten geciktirildiğine ilişkin delillere rastlanmadığı belirtildi.

        ŞÜPHELİ BÖLÜMÜNDE UNVAN YER ALDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararında şüpheli bölümünde İstanbul Emniyet Müdürü ve İstanbul Valisiunvanı yer aldı.

        SORUŞTURMA TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

        Kararda,BerkinElvan'ın vefatı öncesi ve sonrasında olayın fail veya faillerini tespit edebilmek amacıyla ve titizlikle soruşturma yürütüldüğü anlatıldı. Soruşturma evrakı incelendiğinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı şube müdürlüklerinden istenilen bilgilerin gizlendiğine veya kasten geciktirildiğine ilişkin delillere rastlanmadığı belirtildi. Kararda, İstanbul Emniyet Müdürü veya İstanbul Valisi tarafından soruşturmanın sonuçlandırılmasına ve olayın faillerinin tespitini engelleme amacını güden herhangi bir yazısının veya tanık ifadesinin bulunmadığı ifade edildi.

        MAKUL ŞÜPHE İÇİN YETERLİ DELİL BULUNAMADI

        Söz konusu soruşturmanın bir an önce bitirilerek maddi gerçeğe ulaşılması amacını taşıdığı kaydedilen kararda, bütün bu açıklanan tespitlerden sonra İstanbul Emniyet Müdürü ve İstanbul Valisi hakkında 4483 sayılı yasa uyarınca "idari görev kapsamı içinde" soruşturma açılması için, "soruşturma izni" talebini haklı kılan "makul şüphe" oluşturmaya yeterli delillerin bulunmadığı sonucuna varılmamıştır" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ