Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa alman donör Sebahattin Utkuoğluna ilik vermekten vazgeçti

        İki çocuk annesi Fadime Utkuoğlu, 8 yıl önce eşinin vefat etmesi üzerine biri kız çocuğu ile yaşam mücadelesi vermeye başladı. Sürekli rahatsızlanan oğlu Sebahattin'i tedavi ettirmek için hastane hastane götüren Fadime Utkuoğlu'na ilik nakli gerektiği belirtildi. İstanbul'un Avcılar İlçesi'nin kenar mahallelerinden Tahtakale'de bir yakınlarına ait iki odalı evde çocukları ile yaşamını sürdüren Fadime Utkuoğlu, geçen yıl fenalaşan, doktorların Türkiye'deki aramalara rağmen bulumadığı ilik nakli için zamanın giderek daraldığı belirtilen oğlu için kızı ile birlikte kan örneği verdi. Ancak, onların ilikleri uyuşmadı.

        Geçen yıl uzun süre yoğun bakımda kaldığı için geçen yıl Avcılar Necdet Semker İlkokulu'nda devamsızlıktan sınıfta kalan 3'üncü Sebahattin Utkuoğlu'na, bakanlığın ‘Evde Okul Projesi' kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü evde ders vermeye başladı. Okul öğretmenlerinden Hüseyin Kaçmaz, Sebahattin Utkuoğlu'na ailenin belirlediği gün ve saatlerde haftada 10 saat Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi dersleri vermeye başlandı. Okul Müdürü Mehmet Çelik ve yardımcısı Abdullah Ziya Karağaç'tan bilgi alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, geçen cuma günü evde karnesi ile hayalini kurduğu tableti hediye etti.

        "KORKARIM GEÇ KALINACAK"

        Hasta oğlunun tedavisi ve geçim sıkıntısı ile tek başına mücadele ederken çaresizlik içerisinde kıvrandığını belirten anne Fadime Utkuoğlu, uzun aramalardan sonra oğlu için Almanya'dan uygun ilik bulunduğunu ancak, vericinin son anda vazgeçmesi ile yıkıldığını söyledi. Anne Utkuoğlu, yıllardan bu yana tedavi için gitmediği hastane, çalmadığı kapı bırakmadığını, devletin verdiği evde bakım aylığı ve Avcılar Kaymakamlığı'nın yardımları ile sürdürmeye çalıştığını anlatırken, şöyle dedi:

        "Zaman hızla tükeniyor. Her geçen gün Sebahattin'in aleyhine. Bu gidişle korkarım yeniden ilik bulunsa bile kalınmış olacak. Alman donör için 5 bin 500 TL ödendiğini biliyoruz. Bilemediğimiz nedenle vaz geçince ne yapacağımı şaşırdım. Sebahattin'i sağlığına kavuşturmak için çırpınıyorum. Geçim sıkıntısını bile unuttum. Allah bana oğlumu bağışlasın."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ