Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 'Nevruzda silah bırakma, daha ileri mesaj gerekir' Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecinde Nevruzda silah bırakma, daha ileri bir adım ve mesaj gerektiğini söyledi

        Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, dün A Haber’de katıldığı programda; ‘süreç’ masasının karşı tarafına, yapmaları ‘zorunlu hamle’yi net bir şekilde seslendirdi. Akdoğan, “Bu nevruzda silah bırakma, daha ileri bir adım ve mesaj gerekir” dedi. Akdoğan, şunları söyledi:

        DAĞA ODAKLANMA: Süreçte herhangi bir tıkanma, duraksama yok. Usul ve yöntem belirlenmiş durumda, muhteva çalışılarak devam eden bir süreç var. Burada toplumun, özellikle dağda, tepede kimin açıklama yaptığına değil, hükümetin ne açıklama yaptığına odaklanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Herkesin kendi üzerine düşene odaklanması lazım, başkasının ne yapacağına değil.

        HDP YÜZDE 7’LERİ GEÇEMEZ: HDP’nin yüzde 6-7’lerden onları geçebilecek bir performans ortaya koyabileceğini düşünmüyorum. Çünkü kendi iç çelişkileri var. Burada marjinal birtakım sol örgütler, partiler. Bunları bir araya getirme gibi bir yaklaşımı var ama bunlarla ancak emanet oy talep edebilirler farklı partilerden, yapılardan. Şimdiye kadar “Parti olarak seçime gireriz” meselesini biraz baskı unsuru olarak kullandılar, barajın düşürülmesi için, ama bu olmadı.

        DAHA İLERİ BİR SÖZ: Öcalan’ın nevruz mesajı, bu süreçte, silah bırakma fikrinin oluşması ve gelişmesi için “Artık silahlar sussun, fikirler konuşsun” lafı şu demektir; “Artık silah bırakma fikriyatı gelişmelidir” demektir. Bu bir anlam ifade ediyor. Bugün artık bunun ilerisinde bir söze ihtiyaç var. Bu nevruzda silah bırakma, daha ileri bir adım ve mesaj gerekir. O da silah bırakmaa şamasına geçilmesine dönük ifade olmalıdır. Silah bırakma ve tamamen Türkiye’ye dönük eylemlere son vermeye dönük bir çağrı olmalıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ