Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'a ‘terör' sigortası Şırnak'taki 27 bin 395 terör mağduruna devlet tarafından 445.5 milyon lira tazminat ödendi. Tazminat alan vatandaşlar köylerinde yeni evler inşa etti

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Türkiye'de 1987 yılından itibaren terörle mücadele kapsamında zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin devlet tarafından karşılanması için TBMM'de 2004 yılında çıkarılan '5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun' kapsamında tazminatlar ödenmeye devam ediliyor.

        4 KOMİSYONA 30 BİN 537 BAŞVURU

        Terörün en çok can ve mal kayıplarına yol açtığı illerin başında gelen Şırnak'ta Valilik bünyesinde kurulan 4 komisyona 30 bin 537 kişi başvurdu.Komisyonlar; terör olayları nedeniyle köylerini boşaltmak zorunda kalan ve çeşitli hak mahrumiyetleri yaşayan Şırnaklılar'ın başvurularını elektronik sistem üzerinde tek tek inceleyip 27 bin 395 dosyayı karara bağladı.

        3 BİN 142 DOSYA İNCELENİYOR

        Karara bağlanan dosyalar için İçişleri Bakanlığı, toplam 445 milyon 557 bin 89 lira tazminat ödedi. Tazminat alan vatandaşların köylerinde yeni evler inşa ettiği, bazı vatandaşların ise kent merkezinde gayrimenkule yatırım yaptığı öğrenildi.Komisyonun önünde bekleyen 3 bin 142 vatandaşın dosyasının incelemesi sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ