Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'O notlar artan müsvedde' TBMM'den, 'Dört eski bakanla ilgili yolsuzluk tapeleri ve gizli bilgilerin not defteri haline getirildiği' haberlerine yanıt geldi. Yazılı açıklamada, 'Belgelerin gizliliği yok. Kağıtlar komisyon raporundan artan müsveddeler

        Dört eski bakanla ilgili belge ve tapelerin not defteri haline getirilmesine TBMM'den açıklama geldi.TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklamada,TBMM'de çevrenin korunması ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakılmasına destek olunması amacıyla "Çevre Dostu Meclis" projesi kapsamında bir dizi etkinlik hayata geçirildiği anımsatıldı.

        İNTERNET SAYFASINDA DA VAR

        Bu kapsamdaki çalışmalardan birinin de kullanılmış kağıtların bloknot haline getirilmesi olduğunun belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

        Söz konusu habere konu olan belge ve tutanaklar bastırılarak dağıtılan ve TBMM'nin internet sayfasında da yer alan 9/8 esas numaralı Meclis Soruşturma Komisyonu raporunda yer almakta olup herhangi bir gizliliği bulunmamaktadır. Nitekim habere ait fotoğraflarda yer alan 'S.Sayısı 681' ibaresi de kullanılan kağıtların komisyon raporundan artan müsveddeler olduğunu açıkça göstermektedir.

        2 YILDIR UYGULANIYOR

        Açıklamada, TBMM'de geri dönüşümü ve tasarrufu teşvik amacıyla başlatılan atık kağıtların bloknot olarak yeniden değerlendirilmesi uygulamasının yaklaşık 2 yıldır devam ettiğini vurgulandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ