Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Denizli'de fuhuş operasyonu: 35 gözaltı

        Denizli'de fuhuş yaptıkları gerekçesiyle 65 yabancu uyruklu kadın ile bu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 35 zanlı gözaltına alındı.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yurt dışından kente getirilen kadınlara fuhuş yaptırıldığı bilgisi üzerine altı ay önce fiziki takip çalışması başlattı.

        Çalışma sonucu Pamukkale ilçesi Pamukkale ile Karahayıt Mahalle'lerineki 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, fuhuş yaptıkları gerekçesiyle 10'u Rusya Federasyonu, Gürcistan ve Azerbaycan vatandaşı olmak üzere 65 kadın ile kadınları fuhşa zorladıkları iddia edilen 35 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Şüpheli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada, 2 ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği ile bunlara ait 50 fişek ele geçirildi.

        Sağlık kontrolünden geçirilen kadınların jandarmadaki işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği bildirildi.

        Göz altına alınan şüphelilerde 27'si savcılık talimatıyla ilfadelerinin ardından serberst bırakılırken, İnanç O. (34), Savaş G. (35), Hasan Ç. (33), Ferudun K. (39), Feridun K. (42), Mehmet Ç. (43), Hüsem P. (31) ile Rusya vatandaşı Gyulat A. (30) "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, insan ticareti, fuhuş yaptırmak ve yer temin etmek" suçundan adliyeye sevk edildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ