Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa batmandan fethiyeye giden otobüs kaza yaptı

        Soner ÖZCAN/HABERTÜRK

        Batman'dan Fethiye'ye giden, aralarında 15 yaşındaki çocukların da bulunduğu mevsimlik tarım işçilerini taşıyan otobüs Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde TIR'la çarpıştı. Kazada 4 kişi yaşamını yitirdi, 50 işçi yaralandı.

        Kaza dün sabah (Perşembe) saat 06.30 sıralarında Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Zeytinada Mahallesi'nde meydana geldi. Batman'dan yola çıkan ve aralarında 15 yaşında çocukların da bulunduğu tarım işçilerini taşıyan otobüs, iddiaya göre şerit ihlali nedeniyle karşı yönden gelen TIR'la kafa kafaya çarpıştı. Kazada otobüs şoförü Veysel Çelik, muavin Kubilayhan Altınışık ile tarım işçileri Keziban Alkan (24) ve Mahmut Denktaş (20) yaşamını yitirdi.

        4 ÖLÜ, 50 YARALI

        Kazada TIR sürücüsü Mesut Can'ın da aralarında bulunduğu 50 kişi yaralandı. Yaralılardan 38'i olay yerine gelen ambulanslarla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, 12 yaralı Alanya'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Yaralılardan ikisinin ayaklarındaki kırıklar nedeniyle ameliyata alındığı, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi. Hastanede tedavileri tamamlanan yaralıların uçakla memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

        İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

        Kazanın ardından Gazipaşa Kaymakamlığı'na vekalet eden Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne giderek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Kaymakam Tanrıseven, "Üzücü bir hadise meydana geldi. Edindiğimiz bilgiye göre 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda yarılı var. Yaralıların tedavisi için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik" dedi.

        BİRÇOĞU 18 YAŞINDAN KÜÇÜK

        Kazanın ardından dikkat çeken konu ise otobüsün içindeki mevsimlik çocuk işçiler oldu. Otobüsün içindeki tarım işçilerinin çoğunun 18 yaşından küçük olduğu ortaya çıktı. Bazıları aileleriyle, bazıları tek başına Batman'dan Fethiye'ye domates paketleme işinde çalışmak üzere giden çocuk işçilerle ilgili jandarma soruşturma başlattı.

        GÜNLÜK 30-40 TL YEVMİYE

        Günlük 30-40 TL yevmiye ile domates paketleme işi yapmak üzere Fethiye'nin Kınık mahallesine gittiğini söyleyen 15 yaşındaki İ.O. (İrem Oğuz), "Annem hasta olduğu için okulu bırakmak zorunda kaldım. 7 kardeşiz ve ailede sadece babamla ben çalışıyorum. 12 yaşından beri mevsimlik işçi olarak Fethiye'ye gidiyorum. Ben çalışmazsam kardeşlerim aç kalır" dedi.

        "OKULU BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM"

        Ailesinin geçimini sağlamak için okulu bırakmak zorunda kaldığını söyleyen 17 yaşındaki Ç.B. (Çiçek Bağlamış) de "Ailemizin maddi durumu iyi değil. Ben de çalışmak için okulu bıraktım. Batman'da tekstil fabrikaları var, ama orada 18 yaşından küçükleri işe almıyorlar. Bu nedenle domates toplamak için Fethiye'ye gidiyordum" diye konuştu.

        "ŞARTLAR NEDENİYLE OKUYAMADIM"

        Kazada hafif yaralanan 16 yaşındaki C.O. (Cahide Oğuz) ise şunları söyledi: "7 kardeşiz. 3 ablamla birlikte çalışmaya gidiyorduk. Maddi durumumuz iyi olmadığı için çalışmak zorundayız. Ben okumak istiyordum ama şartlar nedeniyle okuyamadım. Kazadan kurtulduk ama yine de çalışmaya gitmek zorundayız. Çalışmaya mecburuz çünkü ailenin geçimini biz sağlıyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ