Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem hazine bursada intihar eden asker barış yakarışık davasında savunma yaptı

        Şefik DİNÇ/HABERTÜRK

        Bursa’da intihar eden askerin ailesinin Milli Savunma Bakanlığı’na açtığı tazminat davasında, Hazine adına savunma yapan Avukat Münir Karayağız, talebin reddini istedi, dilekçesinde, “Her an intihar edebilecek bir yapıda ise bunda idarenin ne kusuru olabilir? Ruh hastası olan bir insan adım adım takip mi edilecek” ifadesine yer verdi

        Bursa Osmangazi Hürriyet Kışlası’nda vatani görevini yapan 21 yaşındaki Barış Yakarışık, 20 Ocak 2011’de nizamiyenin nöbet kulübesinde ölü bulundu. Oturur vaziyette bulunan askerin çenesinin altına dayadığı Kalaşnikof silahı otomatiğe alarak intihar ettiği kayıtlara geçti.

        Olay yerinde 16 kovan bulundu. Üç kurşunun genç askerin kafasına isabet ettiği ve kafatasını parçaladığı belirlendi. Olayla ilgili hazırlanan raporda Yakarışık’ın kanında az miktarda esrar tespit edildiği, askere gitmeden önce yapılan muayenelerde de madde bağımlısı olduğunun belirlendiği kaydedildi. Aile, olayın ardından ihmal iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık, yetkisizlik kararı vererek dosyayı İzmit Askeri Savcılığı’na gönderdi.

        Adli soruşturma devam ederken aile ayrıca avukatları aracılığıyla Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Milli Savunma Bakanlığı aleyhine 300 bin liralık da maddi ve manevi tazminat davası açtı. Halen süren davaya Hazine avukatı bir savunma dilekçesi verdi.

        ‘YAKARIŞIK MADDE BAĞIMLISIYDI’

        Hazine avukatı Münir Karayağız dilekçesinde anne, baba ve kardeşin istediği tazminatın reddedilmesini istedi, çarpıcı bir savunma yaptı. İntihar ettiği iddia edilen asker Barış Yakarışık’ın psikolojik sorunları bulunduğunu ve madde bağımlısı olduğunu belirten Avukat Karayağız, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

        ‘İDARENİN KUSURU NE’

        “Her an intihar edebilecek bir yapıda ise bunda idarenin ne kusuru olabilir? Ruh hastası olan bir insan adım adım takip mi edilecek? İdare kendi üzerine düşeni yapmışken ölen kişinin ruh sağlığından kaynaklanan veya idareyi ilgilendirmeyen bir nedenle olay olmuşsa bunda idarenin kusuru bulunmamaktatır. Ayrıca yaşaması durumunda ailesine desteğinin olacağı iddiası inandırıcı değil. Madde bağımlısının destek değil, yük olması söz konusudur.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ