Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eski eniştelerini öldürüp gömdükleri işyerini yaktılar

        Mustafa ŞEKEROĞLU / HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        İstanbul’da iki kardeş, eski enişteleri ile bir arkadaşını işyerinde bıçaklayarak öldürdü ve cesetlerini işyerinde bulunan kuyuya attı. Kuyunun üzerini toprakla kapatan ikili, işyerini ateşe verip kaçtı. Kurban yakınlarının polise kayıp başvurusunda bulunması üzerine cinayet çözüldü

        Ayhan Esebaş’ın kardeşi, 28 Nisan 2014 günü polise başvurarak ağabeyinden 4 gündür haber alamadıklarını bildirdi. Aynı gün Esebaş’ın arkadaşı Ferit Dişiaçık’ın yakınları da polise kayıp başvurusunda bulundu. Kayıplar Büro Amirliği ekipleri, Esebaş’ın işyerini mercek altına aldı. Güvenlik kamerası görüntülerinden Esebaş ile Dişiaçık’ın son olarak 13 Nisan akşamı bir kişiyi dövdükleri, ardından dövülen kişinin beraberindeki bir kişiyle gelip işyeri civarında keşif yaptığı tespit edildi. Polis görüntülerdeki ikilinin, Esebaş’ın ayrıldığı eşinin kardeşleri Erhun O. ve Ceyhun O. olduğunu tespit etti. 9 ay süren takip sonunda polis, Ceyhun O. ve kardeşi Erhun O.’yu gözaltına aldı. Ceyhun O., “Kardeşim ‘Eniştem hep küfür ediyor bana, ablama, ailemize’ dedi.

        Konuşmaya gittim, bana saldırdı. Bunun üzerine Ayhan’ı öldürmeye karar verdik. İşyerine gidip bekledik. Ayhan’ı ve görgü tanığı bırakmamak için arkadaşını bıçakladık” dedi. İki cesedi işyerinin bodrum katında bulunan kuyuya attıklarını kaydeden Ceyhun O. “Yeri belli olmasın diye üstünü toprakla kapattık. Kanları temizleyerek bezleri çöpe attık. Ancak sonra bulunurlar diye geri aldık. Sonra da işyerini ateşe verdik” diye konuştu. Bunun üzerine olay yerine götürülen Ceyhun O., cesetleri attıkları kuyuyu gösterdi. Yapılan kazıda iki ceset de bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ