Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çözüm toplantısının gündemi silah bırakma ve nevruz oldu 1,5 ay aradan sonra yeniden ele alındı

        HABERTÜRK/ANKARA

        Son çözüm süreci toplantısı 6 Aralık’ta gerçekleştirilmişti. Toplantının ana gündem maddesi, yaklaşan nevruz ve bu bağlamda PKK’nın silah bırakması oldu. Toplantıya Başbakan Yardımcıları Ali Babacan, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Başbakanlık Başmüşavirleri Ali Sarıkaya ve Hatem Ete katıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurtdışında oldukları için toplantıda yer almadı. 18.20’de başlayan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

        SÜREÇTE TIKANMA YOK

        Çözüm sürecinde tıkanma olmadığı tespitine yer verilen toplantıda, Cizre’de yaşanan olaylar ele alındı ve sürecin sağlıklı yürümesi bakımından eylemsizliğin şart olduğunun altı çizildi. Toplantıda, terör örgütünün bölgedeki otoriteyi paylaşma girişimlerine izin verilmemesi üzerinde duruldu.

        İÇ GÜVENLİK PAKETİ

        Kobani olaylarının ardından hükümetin gündemine giren ve molotofkokteyli atanlara, yüzünü kapatarak eylem yapanlara hapis cezası öngören iç güvenlik paketinin önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulunda görüşülerek yasalaşacağı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ