Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Tolon ve Kerinçsiz'in adını vermemi söylediler' Ergenekon sanığı Hacı Ali Hamurcu, 'suç uydurmaktan' yargılandığı davanın duruşmasında, "Hurşit Tolon ve Kemal Kerinçsiz'in ismini söylemem gerektiği söylendi" dedi

        GAZETE HABERTÜRK

        Bir süre Ergenekon davası kapsamında tutuklu kalan Hacı Ali Hamurcu, suç uydurmaktan yargılandığı davada, Hurşit Tolon hakkında ifade vermesinin kendisine söylendiğini iddia etti. 16 Mart 2010 günü Taksim’deki Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği Başkanı Mustafa Asım Akın’ın vurulacağı ihbarı üzerine gözaltına alınan Hamurcu, ifadesinde kendisini Ergenekon’la ilişkileri olduğunu öne sürdüğü Yusuf Erikel ve Yakup Erikel’in azmettirdiğini iddia etmişti.

        'TEHDİTLE İFADE VERDİRDİLER'

        Hamurcu, Yusuf Erikel’in, Ergenekon davası sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Avukat Kemal Kerinçsiz ile bağlantılı olduğunu da öne sürülmüştü. İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada can güvenliğinin tehlikede olduğunu iddia eden Hamurcu, “İfademde Hurşit Tolon ve Kemal Kerinçsiz’in ismini söylemem gerektiği bana masonlara yapılan suikast ihbarından önce ve o sırada ben cezaevindeyken izne çıktığım zamanda söylenmiştir” diye konuştu. Hurşit Tolon’un avukatı Avukat İlkay Sezer’in “Bu isimleri verdiğin için pişmanlık duyuyor musun?” sorusu üzerine ise Hamurcu, “Bu isimleri verdiğim için pişmanım. Kullandılar beni. Bana baskı ve tehditle ifade verdirdiler” dedi. Mahkeme duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ