Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Genç kıza filmleri aratmayan fuhuş tuzağı Genç kıza fuhuş tuzağı

        Neşet KARADAĞ/HABERTÜRK

        Adana'da aile baskısına uğrayan 18 yaşındaki Zehra T.'yi bir kadının ismiyle açılan sahte Facebook profili ile arkadaşlık yapıp kandırarak fuhuş batağına sürükleyen 1'i kadın 3 kişi yakalanıp tutuklandı. Fuhuş çetesinin genç kızı 3 günde 5 kişiye pazarladıkları, bir haftalığına 7 bin liraya da bir kişiye kiraladıkları belirlendi.

        'GÜZELSİN GEL HAYATINI KURTAR'

        Filmleri aratmayan fuhuş tuzağı şöyle gerçekleşti. İmamoğlu İlçesi'nde yaşayan Zehra T., anne ve babasıyla sorunlar yaşamaya başladı. Ailesinden baskı gören Zehra T.'nin bu durumunu öğrenen komşuları Yakup A.(27), genç kızı fuhuş tuzağına düşürmek için Eda Zorlu isminde sahte bir Facebook profili oluşturup Zerha ile arkadaş oldu. Yazışmasında, "Ben fuhuş yapıyorum. Evim arabam, her şeyim var. Lüks hayat içindeyim, sen de çok güzel kızsın gel hayatını kurtar" diyerek genç kızı kandırmaya çalıştı.

        Zehra'nın olumsuz cevap vermesine rağmen komşusu Yakup A. genç kızın peşini bırakmadı. Anne ve babasıyla kavga ettikten sonra evden çıkan genç kızı takip eden Yakup A., "Eve geri dönme, bu güzelliğini boşa harcama. Facebook'taki arkadaşın Eda'da benim. Gel seni bu çileli hayatından kurtarayım" diyerek alıp Adana'da fuhuş yaptıran arkadaşı Kemal Ç.'nin (27) evine götürdü. Zehra, vazgeçip tekrar İmamoğlu'na döndü.

        ZEHRA'YI EVİNDEN KAÇIRDILAR

        Yakup A., evden kaçtığı için ailesi tarafından dövülüp odasına kilitlenen Zehra'nın peşini bırakmadı. Genç kıza mesaj çekip kendisini odadan kurtaracaklarını söyleyip plan yaptı. Fuhuş yaptıran Kemal Ç. ile nikahsız eşi Nurcan Y., genç kızın oturduğu evin ikinci katını kiralama bahanesiyle evlerine gitti. Anne ve babası evi gösterirken Zehra'da pencereden atlayıp kaçarak kendisini bekleyen Yakup A.'nın otomobiline bindi. Kemal Ç. ve eşi de evi beğenmediklerini söyleyip evden ayrılıp otomobille Adana'ya döndü.

        DAYISI ÇETEYİ ÇÖKERTTİ

        Zehra'nın kaçması üzerine anne durumu ağabeyi Tufan A.'ya anlattı. Dayı Tufan A., yaptığı araştırmada yeğenine zorla fuhuş yaptırılacağını düşünerek Kemal Ç.'nin telefonuna ulaşıp, kendisine kadın göndermesini istedi. Yapılan pazarlık sonucu Tufan A., fuhuş çetesini yakalatmak için polise de haber verdi. Önceki gün fuhuş için gelen Aslı D. gözaltına alınıp yapılan sorgusunda Zerha'nın, Kemal Ç.'nin elinde olduğunu itiraf etti.

        3 GÜNDE 5 KİŞİYE SATTILAR

        Aslı D.'nin gözaltına alındığını öğrenen Kemal Ç., Zehra'yı emniyete götürüp, "Kendi isteğimle evden kaçtım" demesini istedi. Zehra ise sorgusunda, Kemal Ç., eşi Nurcan Y. ile komşuları Yakup A.'nın kendisini zorla para karşılığı erkeklere pazarladıklarını, hatta 3 gün içinde 5 erkekle ilişkiye zorladıklarını söyledi. En son olarak da bir haftalığı 7 bin liraya bir kişiye kiralandığını da söyledi.

        3'Ü DE TUTUKLANDIBu itiraflar üzerine Kemal Ç., Nurcan Y., Yakup A., yakalanıp, ‘Fuhşa yer temin etmek ve zorla fuhuş yaptırmak' suçlarından sevkedildikleri adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı. Zehra T. ise kadın sığınma evine yerleştirilip koruma altına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ