Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Taksim Meydanı'nda polis noktasına saldırı

        HT GAZETE HABER MERKEZİ

        Taksim Meydanı’nda polis noktasına ateş açıldı. Kadın olduğu belirtilen saldırgan silahını bırakıp kaçtı. Polis olay yerinde incelemelerde bulundu. Öte yandan Taksim Meydanı'nda saldırı sonrası bulunan şüpheli paket ise fünyeyle patlatıldı.

        Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırgan bir kadındı. Yine görgü tanıklarını ifadesine göre, İstiklal Caddesi tarafından gelen şüpheli polis noktasına doğru makineli tüfekle ateş etti. Ardından Taksim Meydanı'na doğru yöneldikten sonra bu kez bir tabanca çıkararak polis araçlarına doğru ateş açtı.

        KADIN SALDIRGANIN CANLI BOMBA OLDUĞU ŞÜPHESİ!

        Ateş eden kadının canlı bomba olduğu düşünülüyor. Kadının yanında bir şüphelinin daha olduğu ve saldırının ardından birlikte kaçtıkları düşünülüyor.

        İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırıya ilişkin "Kısa bir zamanda ele geçer, yakında adaletin huzuruna çıkarırız" dedi.

        SİLAHIN ÇİN ÜRETİMİ OLDUĞU SAPTANDI

        Taksim Meydanı'ndaki polis noktasına yapılan saldırıda kullanılan otomatik silahın eski model ve Çin üretimi olduğu saptandı.

        Alınan bilgiye göre, saldırının ardından başlatılan çalışmalarda güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkılarak eşkali belirlenen saldırganın 1,60 metre boylarında sarı saçlı bir kadın olduğu tespit edildi. Saldırganın olay yerine attığı otomatik silahın ise eski model ve Çin üretimi olduğu kaydedildi.

        Saldırının ardından Sirkeci Garı'nın da aralarında bulunduğu üç adrese baskın düzenleyen polis ekipleri, şüpheliyi bu adreslerde bulamadı.

        Öte yandan silahtan çıkan kurşunlardan birinin Güvenlik Şube Müdürlüğüne ait anons aracına, bir diğerinin ise sivil polis aracına isabet ettiği bildirildi.(AA)

        SALDIRININ DÜZENLENDİĞİ POLİS NOKTASINDA OLAY YERİ İNCELEME EKİBİ İNCELEME YAPTI (HABERTURK.COM)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ