Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika ‘Gelir dağılımında adaleti sağlamak için piramidi elipse çevirmeliyiz’ Bahçeli’den elips kuramı

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki akşam partisinin milletvekilleri ile yemekte bir araya geldi. Yemeğe, Bahçeli’nin “geometrik seçim vaadi” damgasını vurdu.

        Bahçeli, önce bir piramit çizdi ve gelir dağılımındaki adaletsizliği piramit örneğiyle anlattı. Bahçeli, piramidin tabanındaki geniş kesimin milli gelirden en az payı aldığını, en tepedeki küçük kesimin ise ‘aslan payını’ kaptığını ifade etti. Gelir dağılımındaki bu adaletsizliği düzeltmek için çalışacaklarını vurgulayan Bahçeli, piramidin yanına elips çizerek, “Bu piramidi, gelir dağılımının adaletli olacağı bir elipse çevirmek için çalışmalıyız” diye konuştu. Bahçeli, elipsin ortasındaki geniş bölümde, mutlu bir kesimin yer alacağını kaydetti.

        ‘HALT ETMİŞ’

        Bahçeli, Twitter’dan yaptığı açıklamada ise “Çankaya Köşkü’nden sökülen Cumhurbaşkanlığı Forsu’nu otomobil bagajlarında taşımak yenilikse, bırakın biz eski kalalım” dedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi: “Çokbaşlılık ayaklarımıza pranga vurmaktır, güç tek elde toplanmalıdır, sistem değişmelidir; bunları söyleyenler halt etmiştir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ