Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Uludere'de askere gaz bombalı taşlı saldırı Uludere'de askere saldırı

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgilere yer verildi.

        Buna göre, dün Uludere Ortasu köyü Salatalık Pınarı bölgesindeki kaçakçılığa engel olmak amacıyla icra edilen keşif, gözetleme ve pusu faaliyetinden yaya dönen bir jandarma komando unsuruna, Ortasu köyünde evlerin çatısından el yapımı gaz bombası ve taşla saldırıda bulunuldu.

        Saldırıya, unsurlar tarafından gaz bombasıyla karşılık verildi. Taşlı saldırıda, bir personel başından hayati tehlikesi olacak şekilde yaralandı.

        Kafatası kemiğinde 5 santimetrelik kırık tespit edilen personel, ileri tetkik ve tedavi için Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Muayene sonucu beyin kanaması şüphesiyle aynı gün ameliyata alınan personelin tedavisine, Şırnak Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde devam ediliyor.

        Öte yandan Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir terör örgütü üyesi, silahsız ve teçhizatsız teslim oldu. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

        Şırnak Valisi Hasan İpek , dün kaçakçıların taşlı saldırısı sonucu yaralanan Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ali Kızılay'ı tedavi gördüğü Şırnak Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ