Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 'Vallahi yalan söylüyorlar' Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başkanlık sistemi üzerinden muhalefete yüklendi: Padişahlık diyorlar çünkü milleti korkutmak istiyorlar. Demokrasi yok olur diyorlar. Vallahi yalan söylüyorlar

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti Çankırı İl Başkanlığı kongresine katıldı.Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'ndaki kongrede bir konuşma yapan Bozdağ,'başkanlık sistemi' konusuna değinerek, "Padişahlık diyorlar, başkanlıktan padişahlık çıkmaz. Niye padişahlık diyorlar? Milleti korkutmak için diyorlar. Demokrasi yok olur diyorlar. Vallahi yalan söylüyorlar" dedi.

        HESAP SORACAK BELLİ VERECEK BELLİ

        Başkanlık sistemiyle dış güçlerin etkisinin azalacağını, darbe dönemlerinin sona ereceğini ve her zaman milletin iradesinin Ankara'da iktidar olacağını ileri süren Bakan Bozdağ, özetle şunları söyledi:

        -Bu sistemde siz bir partiye, bir parti programına oy veriyorsunuz. Koalisyon oluyor, koalisyon programına göre ülke yönetiliyor. Senin oy verdiğin program iktidarın programı olamıyor. Hesap soracak adam bulamıyorsunuz.

        Ama başkanlık sisteminde hesap soracak belli; aziz millet. Hesap verecek belli; başkan. Program belli, hangi programa iktidar hakkı veriyorsan o da belli.

        - 'Padişahlık' diyorlar. Başkanlıktan padişahlık çıkmaz. Niye 'padişahlık' diyorlar? Milleti korkutmak için diyorlar. 'Demokrasi yok olur' diyorlar. Vallahi yalan söylüyorlar. Bütün dert şu; millet iktidarı verdi mi, geri almanın imkanı yok.

        -Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar çıkmamasından en çok kim mutlu olur, elbette İsrail. 2015 seçimleri yaklaşırken tuzakları, iftira ve kumpasları göreceğiz ve göğüsleyip bertaraf ede ede yolumuza gideceğiz.

        DEMİRTAŞ'IN ADAYLIĞI PROJE

        -Medyaya kirli bir takım işbirliklerine meydan okuya okuya bugünlere geldik. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş'ın da bir proje olarak seçime sokulduğunu düşünüyorum. Neden, 'ilk turda seçimi engellersek, ikinci turda daha büyük bir koalisyon yapmayı sağlayabiliriz' diye düşündüler. Adını sanını, duymadıkları birini getirip çatının başına oturttular. 'Ben CHP'li değilim, MHP'li de değilim' diyor. 'Ak Parti'de bazı tanıdıklarım' var diyor. Buradan bir kez daha soruyorum. Bu çatı adayını MHP'ye CHP'ye kim tavsiye etti. Bu büyük bir proje. Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı da o projenin bir parçası.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ