Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Taksim saldırganı Elif Sultan Kalsen çıktı, Taksim'de polise silahlı saldırı

        Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        Taksim polis noktasına otomatik silahla saldırı düzenleyen kadın saldırganın Elif Sultan Kalsen olduğu belirlendi. Polis ekipleri, Kalsen'in olay yerinden kaçtığı takside yaptığı parmak izinden kimliğini tespit etti.

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu polis noktasına silahlısaldırıda bulunan kadının kimliğini tespit etmeyi başardı.

        GÜVENLİK KAMERASINDAN KAÇIŞ YÖNÜ BELİRLENDİ

        Polis ekipleri, saldırı sonrasında Elif Sultan Kalsen'in bir taksiye binerek Harbiye Kavşağı'na oradan Beşiktaş ve Eminönü'ne gittiğini tespit etti. Kalsen'in daha sonra Eminönü'nde vapura binerek Kadıköy'e geçtiği belirlendi.

        TAKSİDE PARMAK İZİ BULUNDU

        Elif Sultan Kalsen'in olay yerinden kaçmak için bindiği taksi polis tarafından bulundu. Takside yapılan parmak izi taramasında, Elif Sultan Kalsen'in parmak izi tespit edildi.

        SİLAH VE ATKI KRİMİNAL İNCELEMEYE ALINDI

        Elif Sultan Kalsen'in olayda kullandığı Çekoslovak yapımı Ceska Zbrojovka CZ 25 marka otomatik silah ile kaçarken düşürdüğü atkısı da Kriminal Polis Laboratuvarı'na götürülerek incelemeye alındı. Silah ve atkıda Elif Sultan Kalsen'in parmak izi dışında başka kişilere ait parmak izi olup olmadığı tespit edilecek.

        GÜLSUYU'NDA 2 AYRI OPERASYON DÜZENLENDİ

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Elif Sultan Kalsen'in Maltepe Gülsuyu'nda gizlenebileceğini tahmin ettiği iki ayrı adrese baskın düzenledi. Ancak yapılan operasyonda Kalsen yakalanamadı.

        Terör örgütü DHKP-C, 1 polis memurunun şehit olduğu Sultanahmet'deki Turizm Şube Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırıyı üstlenerek, ölen teröristin Elif Sultan Kalsen olduğunu açıklamış, daha sonra bombacı kadının Çeçen uyruklu Diana Ramazanova olduğu ortaya çıkmıştı.

        Geçen yıl canlı bomba olduğu öne sürülen Kalsen, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu söyleyip bir basın açıklaması yapmış ve hedef gösterildiğini söylemişti.

        İstihbarat birimleri, geçtiğimiz günlerde Ankara Emniyeti'ne bir yazı göndererek, Kalsen'in Ankara'ya gittiği ve ABD hedeflerine yönelik bir saldırı düzenleyebileceği uyarısında bulunmuştu.

        Taksim'e silahlı saldırı düzenleyen kişinin Kalsen olduğunu tespit eden polis, operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ