Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Say'a hakaretten hakim karşısında Fazıl Say'ın yargılandığı davada dünyaca ünlü piyaniste hakaret ettiği öne sürülen Ali Emre Bukağılı'nın yargılamasına devam edildi

        Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı" gerekçesiyle yargılandığı dava sırasında, Say'a hakaret ettiği iddia edilen Ali Emre Bukağılı'nın yargılanmasıİstanbul 64. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, sanık Ali Emre Bukağılı ile avukatlarının yanı sıra şikayetçi Fazıl Say'ın avukatı katıldı.

        'OTİZM BEYANLARI İNTERNETTE'

        Duruşmada savunma yapan sanık Ali Emre Bukağılı, suçlamaları kabul etmediğini ve iddianamedeki beyanlarının eksik olduğunu savundu.Yaptığı araştırmalarda Fazıl Say'ın otizm hastası olduğuna yönelik uzmanların beyanları olduğunu söyleyen Bukağılı, şöyle devam etti:

        Bu beyanlar internet ortamında duruyor. Hatta Tekirdağ Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Dinçer Dönmez'in 'Otizmi müzikle yenecekler' şeklinde yapılmış bir haberde Dönmez, 'Ünlü Müzisyen Fazıl Say da otistikdir ama bunu bilmeyenler anlamıyor. Bizim de merkezimizden Fazıl Saylar yetişeceğine inanıyorum' diyor. Ayrıca yine internette, Hacettepe Üniversitesi Özel Eğitim Ana Bilim Dalı başkanı Prof. Dr. Necati Baykoç Dönmez, otizmi anlattığı yazısında, bazı dahi otistiklerin çok iyi piyano çaldığından bahsederek bir sinir hastalığından söz etmektedir ve orada Fazıl Say'ın ismi geçmektedir. Mahkemenin yapması gereken adli psikiyatrik değerlendirmedir. Kesinlikle direkt olarak kendisine 'otistiktir' şeklinde bir ifadem olmamıştır.

        DÜŞÜNCELERİNİ İFADE ETSİN

        Fazıl Say'ın dini değerlere yönelik hakaretleri nedeniyle mağdur olduğunu öne süren Bukağılı, bu talebinden sonra Say'ın hakaretlerine devam ettiğini ve bunun sonucunda Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde Say hakkında kamu davası açıldığını belirtti.Fazıl Say'a karşı husumeti olmadığını aktaran Bukağılı, "Sadece düşüncelerini hukuki çerçevede ifade etmesini istiyorum. Eğer bunu yapmazsa cezalandırılmasını, eğer sağlık yönünden bir mazereti varsa da bu hususun araştırılmasını talep ederim" diye konuştu.

        Mahkeme, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

        DAVANIN GEÇMİŞİ

        Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı'' iddiasıyla yargılandığı davanın 18 Şubat 2013 tarihinde görülen duruşmasında şikayetçi Ali Emre Bukağılı söz alarak, otistik olabileceği ihtimaline binaen Say'ın cezai ehliyetinin olup olmadığının araştırılmasını talep etmişti.

        Bunun üzerine Say, şikayetçi Bukağılı'dan kendisine hakaret etmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, sanık Ali Emre Bukağılı hakkında "hakaret" suçundan 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ