Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MB eski başkanı Durmuş Yılmaz'ın açıklamasına tepki

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Ebubekir Kitta ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı yaptı.

        Erdoğan, 2015 genel seçimlerinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın aday olacağına ilişkin iddialarla ilgili, "Bu dedikodularla fazla meşgul olmayalım. Tabii birinci derecede karar merci bu konuda Sayın Başbakandır. Ama Sayın Başbakan bu konuyla ilgili kanaatimi bana sorduğunda zaten verdiğim cevap kendisinde meknuzdur, gizlidir, o da onda kalacaktır" dedi.

        Erdoğan ayrıca MB eski başkanı Durmuş Yılmaz'ın açıklamasına "Durmuş Bey kendi işine baksın. Onu muhatap alıp da burada herhangi bir şey söyleyecek halim yok" diyerek tepki gösterdi.

        DURMUŞ YILMAZ NE DEMİŞTİ?

        Merkez Bankası'nın eski Başkanı Durmuş Yılmaz, siyasilerin faiz politikasına yönelik eleştirilerinin fayda sağlamayacağını ifade ederek "Merkez Bankası'nın gücü abartılıyor. Kısa vadeli faiz silahıyla ülkenin uzun vadeli yapısal sorunları çözülemez" demişti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        Paralel devlet yapılanması ve paralel yapı olarak örgütlerin en çok yerleştiği devletlerden birisi Mali....Sevgili kardeşim İbrahim, “biz bunlara fırsat tanımayız” dediler. Bu çalışmalar da yürüyecektir.İşbirliğimizi yürüteceğiz. Eğitimde, ticarette görüşmelerimizi yaptık.İmam-Hatip'te okutulan 16 öğrenci var. Bu sayıları arttırmak için görüştük. Aziz kardeşim İbrahim'e hoşgeldiniz diyor, 6 anlaşmanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

        SORU&CEVAP

        ERDOĞAN:Terörün dini, ırkı yoktur. Ortak bir birlik şart. Suriye’de bir devlet terörü var.Aynı şekilde Irak’ta var. Buralarda yüzbinler öldürüldü. Mali’de El Kaide ile karşı karlıya kaldı. Neticesi insan ölümü olan olaylar karşısında herkesin ortak işbirliği yapması gerekir.Uluslararası kurumlar müşterek mücadele vermeliyiz. Benim teröristim iyidir, senin teröristtin kötüdür mantığıyla bu iş çözülmez. Terörle 35 yıldır mücadele ediyoruz.Halklarımızın refahı için hele hele mesele İslam olduğunda daha da değişiyor çünkü İslam barıştır.Barış dinimizin gereğidir.Sevgili peygamberimize hakaret edenler, bunu fikir özgürlüğü olarak değerlendiremezler. Hz. Musa’ya aynı peygamber efendimize gösterdiğimiz sevgiyi gösteririz.Bütün peygamberlerimiz aynı severiz. Ama Museviler, Hristiyanlar bunu yapabiliyor mu?

        FAİZ İNDİRİMİ TARTIŞMASI

        Durmuş (Yılmaz) Bey kendi işine baksın. Onu muhatap alıp da burada herhangi bir şey söyleyecek halim yok. Kendisinin başarı grafiğini gayet iyi bilen birisiyim. Onların dönemi bir defa bizim faizle mücadelemizde çok farklı bir mücadeleyi sürdürdüğümüz dönem olmuştur. Kendi maharetleri değildir, bizim özel gayretlerimizdir. Bir şeyi daha bilmeleri lazım, düşük faiz, büyüme, orada da tespitleri çok çok yanlış. Gerek Amerika'yı bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış, Batı'yı bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış.

        MİT MÜŞTEŞARI HAKAN FİDAN’IN ADAYLIĞI İDDİASI

        Bu dedikodularla fazla meşgul olmayalım. Tabii birinci derecede karar merci bu konuda Sayın Başbakandır. Ama Sayın Başbakan bu konuyla ilgili kanaatimi bana sorduğunda zaten verdiğim cevap kendisinde meknuzdur, gizlidir, o da onda kalacaktır.Aramızdaki görüştüğümüzü burada deşifre etmem kendime de Sayın Başbakan’a da saygısızlık olur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ