Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'daki toplu açılış töreninde konuştu. 368 trilyon liraya mal olan tesislerin açılışını yapan Erdoğan konuşmasında; başkanlık sistemi ve çözüm sürecini değerlendirdi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle;

        368 trilyonluk bu eserler hayırlı olsun.İstanbul'dan İzmir'e gidiş bizim için zor olmayacak. Yüksek hızlı tren inşaası devam ediyor.Bursa'ya modern bir şehir stadı yapılıyor. Bu topraklar cihan devletinin doğduğu topraklardır. Bursa şahidimiz, Türkiye şahidimiz olsun ki bizim millete hizmetten başka gayemiz yoktur. Osmangazi oğlu Orhangazi'ye milletin rızasını kazanmasını tavsiye etmişti. Biz de her zaman bunun için çalıştık. Biz her zaman milletin rızasını kazanmak için çalışıyoruz. Hiçbir zaman Kendine demokrat olmadık.

        "400 MİLLETVEKİLİNİ VERMEK LAZIM"

        Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın bu ziyaretlerinden rahatsız olanlar var. Bir vekil beni YSK'ya şikayet etmiş. Diyor ki Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor. Ne diyorum 7 Haziran'da bu ülkede seçim var eğer yeni anayasa istiyor yeni Türkiye ve başkanlık sistemi istiyorsak 400 milletvekilini vermek lazım. Bunun için bir olacağız, beraber olacağız.

        Gelişmiş ülkelere bakalım kasım ayında Türkiye'de G-20 toplantısı var bu ülkelerin çoğu başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Dünyayı yeniden keşfetmemek lazım. Türkiye artık çok güçlü bir şekilde geleceğe yönelmelidir.

        "CUMHURBAŞKANI MEYDANA İNDİ DİYORLAR"

        Gelecek hafta Kolombiya, Küba ve Meksika'ya gidiyorum. Hiçbir zaman yatan bir Cumhurbaşkanı olmayacağım. Ankara'da oturup sadece evrak imzalayan bir Cumhurbaşkanı olursam millete ihanet etmiş olurum. Yatan, oturan değil, koşan bir Cumhurbaşkanı olacağız dedik. Cumhurbaşkanı meydana indi diyorlar asıl mesele sizin meydanlarda olmamanız.

        Pensilvanya ile kirli ilişkilere giren, bu yanlış yapılanma onları er geç bir yere taşıyacak. Siz böyle bir yapı ile nasıl yoldaşlık edersiniz? Pensilvanya ile nasıl işbirliği tutarsınız? Milli iradeye karşı darbe yapma girişiminde bulunanları milletimiz asla affetmez.

        Ne demiş atalarımız; asil asmaz, bağ kokmaz kokarsa yağ kokar onun da aslı ayrandır. Abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun.

        Çıkıyor bir tane genel müdür diyor ki ben o teröristlerin önünde yürürüm diyor. Elinde molotof, sapan, misket varsa halkın her türlü dükkanına aracına saldırıyorsa bunlar teröristtir. Onun önünde yürüyeceğini söyleyen de ondan nasibini almış demektir.

        "TÜRKİYE ÇOK BAŞLILIĞIN BEDELİNİ DEFALARCA ÖDEDİ"

        Türkiye gelişecek, büyüyecek ama bunu hazmedemeyenler var. Yeni ihtiyaçlar doğuyor, yeni yollar, yeni yöntemler hayata geçirmemiz gerekiyor. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi bu çerçevede ortaya çıkmış konulardır. Bu konuları tartışmalı süratle hayata geçirmeliyiz.

        Türkiye çok başlılığın bedelini defalarca ödedi. Diyorlar ki başkanlık sisteminde denetim mekanizması yok, bunlar gerçekten dört dörtlük cahil. Şu anda Amerika'da denetim sistemi yok mu? Sayın Obama bir sağlık reformunu bile yapamadı.

        "BAŞKANLIK SİSTEMİNİ KENDİMİZE PAYE İÇİN GÜNDEME GETİRMİYORUZ"

        Türkiye eğer başkanlık sisteminde olsaydı bugün kesinlikle daha da ileriye gitmiş olurdu. Neymiş efendim başkanlık sistemi padişahlık getirirmiş, birçok ülkede bu uygulanıyor hangisinde padişahlığa dönüşmüş de Türkiye bu yöne gitsin. Biz başkanlık sistemini kendimize paye için gündeme getirmiyoruz. Aslında bunlar milletten milli iradeden korkuyor. Ben milletime bedel ödetecek bir işin içinde bugüne kadar olmadım.

        Seçimlerin, yeni anayasa ve yeni yönetim sisteminin kapısını açacak şekilde sonuçlanmasını temenni ediyorum.

        "BİZ AİLECE BU YOLA HAYATIMIZ KOYDUK"

        Çözüm sürecini kararlılıkla sürdürüp bu meseleyi ilelebet geride bırakmak zorundayız. Biz ailece bu yola hayatımızı koyduk.

        "SEN HOCA MISIN YOKSA BANKA PATRONU MUSUN?"

        Amerika'nın bir gazetesinde Pensilvanya'daki zat bir makale yazıyor. Ya sen hoca mısın yoksa banka patronu musun nesin? Sırtını o malum New York Times gazetesine dayıyor acaba bu gazetenin patronu kim? Nasıl ona makale yazdırıyorlar?

        Sadece milletimizin desteğiyle yola devam ediyoruz. Suriye'den Bursa'ya gelen insan sayısı 51 bin. Gösterdiğiniz bu ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Devlet ve millet olarak mazlumu, boynu bükük olanları ortada bırakmayız, kardeşlerimize sırtımızı dönmeyiz.

        Suriye ve Libya'daki zalimlerin yıkılıp gittiği günleri de göreceğiz. Mısır'da masum insanları idam ettiren zalimlerin de yıkıldığını göreceğiz.12 yıl önce mazlumlara yaptığımız yardım 45 milyon dolardı şimdi 4.5 milyar dolar. Bakınız nereden nereye. Veren el alan elden hayırlıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ