Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 'Başkanlıkla Türkeş'in adını alet etme' MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, başkanlık sistemini eleştirdi. Erdoğan'ın MHP eski genel başkanıyla ilgili sözlerine sert çıktı: Erdoğan, 'başkanlık merhum Türkeş'in ifade ettiği sistemdir' diyerek Türkeş Bey'in

        MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural,partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında AkParti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de siyasi ve ekonomik belirsizliklerin kaynağı olduğunu savundu.Vural, Erdoğan'ın başkanlık sistemi tartışmaları çerçevesinde Alparslan Türkeş'i istismar ettiğini öne sürerek, "Başbuğumuzun yetiştirdiği ülkücüleri bunlar 'Fatiha bilmez, kan emiciler, ırkçılar' diye aşağılayan Erdoğan, utanmadan, 'başkanlık merhum Türkeş'in ifade ettiği sistemdir' diyerek Türkeş Bey'in adını kendi kirli siyasetine, karanlık amaçlarına alet etmek istiyor" dedi.

        Vural toplantıda özetle şunları söyledi:

        'MURADI YENİ SEVR'İ İHYA ETMEK'

        - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sisteminden muradı Türkiye Cumhuriyeti devletini milli ve üniter devlet vasfından uzaklaştırmak, eyaletlere ve federasyona ayrıştırmak, bu çerçevede bu coğrafyada Kürdistan ve Ermenistan amaçlarını meydana getirmek suretiyle yeni Sevr'i ihya etmek.

        - Erdoğan siyasi parti başkanı gibi davranıyor. Tarafsızlık üzerine yemin etmiş cumhurbaşkanının bir parti lehine oy istemesi demokrasiye, Anayasaya, vatana ihanettir.

        MERKEZ BANKASI TARTIŞMALARI

        - Merkez Bankası'nın bağımsızlığından rahatsız. Erdoğan'ın faiz, döviz, enflasyonla ilgili her konuşmasında Türk ekonomisi darbe üzerine darbe yiyor. Her konuştuğunda faiz, dolar lobisi zil takıp oynuyor. Çok istiyorsan 'Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ortadan kaldırılmıştır' diyerek getir kanunu.

        HAKAN FİDAN YORUMU

        -MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın AK Parti'den milletvekili adayı olacağı konuşuluyor. Bu safhadan sonra bu siyasi tercihle Hakan Fidan'ın bir parti devletinin kurumu şeklinde MİT'i yönettiği ortaya çıkmıştır. Bundan sonra MİT gibi bir teşkilatın başında olması kesinlikle kabul edilemez. Bir an önce istifa etmelidir.

        - (Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devri)Siyasi olduğu gayet açık ve net. 'Bazı belgeleri vermedikleri için yönetimi değiştiriyoruz' demek bankanın sağlam olduğunu ortaya koyuyor. Kaldı ki 18. maddeye göre sadece bu konudaki belgeleri iletmeyen kurucuların yönetimle ilgili inisiyatif kullanması gerekirken, yüzde 63'lük payı ile ilgili karar alması... Bunun siyasi amaçla bir batırma operasyonu açıktır. Bir devlet kendi eliyle bir bankanın içinin boşatılması için zemin oluşturuyor. Herhalde havuzcular etrafta, bir yerlere devredecekler.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ