Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Semiha Yankı'nın kızı Kılıçdaroğlu'na danışman oldu

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığına ünlü sanatçı Semiha Yankı'nı kızı Tebessüm Koçakcı getirildi. Genç danışman, CHP liderinin halkla ilişkilerinden sorumlu olacak. Yeni görevine başlayan Koçakcı, Euorovision'da Türkiye'yi temsil eden ilk isim olan annesi Semiha Yankı'yla birlikte Medyaradar'danAlev Gürsoy Cimin’e konuştu. İşte o röportajdan başlıklar:

        Tebessüm… Ülkece unuttuk biz galiba bunu… Ne güzel isim bu Tebessüm. Kim takmış?Tebessüm:

        (Gülümsüyor) Benden yaşça biraz büyük kuzenim var. Annem çok düşkünmüş ona, o kuzenimin de bir okul arkadaşı varmış, Tebessüm. Muhtemelen bir çocukluk aşkı. Kuzenim gelip gidip anneme “çocuğunun adı Tebessüm olsun” diyormuş, bizimkilerin de çok hoşuna gitmiş, böylece ismim Tebessüm olmuş… Biraz olsun tebessüm ettirebiliyorsam ne mutlu bana…

        Aslında seni değil ama anneni tüm Türkiye tanıyor… Ünlü ses sanatçısı Semiha Yankı’nın kızısın… Büyük işler yapıyorsun buna rağmen ön planda değilsin, ama sanırım bundan sonra ismini çok sık duyacağız… Bugün bu röportajda da herkes başarılı ve güzel bir kadını tanıyacak, biraz kendini anlatır mısın?

        Semiha Yankı’yı ben sanatçı kimliğinin dışında anne olarak biraz anlatayım. Muhteşem bir kadın, muhteşem bir anne. Hani derler ya adam gibi adam, o da kadın gibi kadın, anne gibi anne… Bana en büyük örnek olduğu özellikleri Atatürkçü ve Cumhuriyet kadını olması. Çok korkusuz bir kadın, ne olursa olsun düşündüğünü dile getirir. Eğilip bükülmez, doğru olduğuna inandığı değerler için sonuna dek mücadele eder, savaş verir. Sosyal medyada dahi ne düşünüyorsa yazar hem de iş kaybı vs. düşünmeden. Savunduğunun arkasında durur ve ben onunla gurur duyuyorum.

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını yapmaya başladın. Nasıl geldi teklif, nasıl keşfedildin?

        Bir anda oldu aslında. Annem zaten kendisini çok eskiden tanısa da ben hiç tanışma fırsatı bulmamıştım ama kendisini sıkı takip edenlerden biriydim.

        Danışmanlık teklifi nasıl geldi peki?

        Parti için durmaksızın gönüllü gece gündüz çalışıyordum zaten. Çalışıyorsun bir vasfın, unvanın olmalı dedi. Bana ve alanıma da uygun olan halkla ilişkiler danışmanlığına getirildim.

        Çok gençsin. Halk ilişkiler danışmanlığı gibi zor bir görevi omuzlamışsın. Ana muhalefet gibi zor bir partinin liderine danışman oldun… Peki, senin yaşında biri halkı ne kadar tanıyabilir ki, yanlışsam düzelt?

        Kendimi ne kadar tanıyorsam o kadar diyeyim. Bu iş yaş değil, gönül işi, vicdan işi. Yaşa değil başa bakacaksın demiş atalarımız, görüp geçirmek de önemli. Gittiğim bir evde sorunları görebiliyorsam, sokağı iyi analiz edebiliyorsam zaten bu işi yapabilirim. İlla 50-60’ı devirmeye gerek yok. O zaman da çok yaşlısın bu iş için derdin kesin. Vicdanlıyım, iyiyim, insanların da iyiliğini istiyorum, halk insanı olmakta böyle bir şey. (Gülüyor)

        Mesela Mardin’deki, Bingöl’deki, Bitlis’teki bir köylünün nasıl ve ne gibi sorunlar yaşayabileceğini görüp de genel başkanına bu konuda şöyle yapalım diyebilir misin ya da ayrıntılı bir rapor sunabilir misin, şu yolu izlemeliyiz şeklinde?

        Elbette. Aklımın ve vicdanımın yettiği ölçüde. 30 yaşında ve mega kentte yaşıyor diye bir genç sadece markaları bilmez, Muş’u da bilir, Sivas’ın ötesini de. Biraz merakı varsa biraz okuyorsa, biraz da toplumsal gerçekliklerin farkındaysa. Halkı için dertleniyorsa. Bizler ülke için ne yapabiliriz diye taşın altına elini koyan ve bizden sonrakilerin, çocuklarımızın geleceği için mücadele veren gençliğiz.

        Annende Allah vergisi muhteşem bir ses var peki senin sesinde de bir Semiha Yankı’lık var mı, iyi misin ses anlamında da?

        (Gülüyor) Hayır kesinlikle bu konuda hiç iddialı değilim.

        “Seninle bir dakika” yıllardır dillerden düşmez. En sevdiğin şarkısı bu mu annenin?

        Hayır, en sevmediğim diyebiliriz, çünkü artık dinleye dinleye yılgınlık geldi. Çok daha güzel şarkıları var sevdiğim hem de onlarca.

        Sanatçı kızı olunca insan sanata ilgi duyar, senin hiç öyle heyecanların oldu mu?

        Yok, ne televizyon önü ne televizyon arkası gibi bir hevesim olmadı. Ama sinemaya hep ilgi duydum. Bana dizi ve reklam teklifleri çok geldi ama hiçbirini kabul etmedim.

        Yani annesine iliştirilmiş bir kişi değilim diyorsun?

        Annemle gurur duyuyorum. Ama ön planda olmak hiç istemedim.

        Annenle ilişkilerin nasıl, mesela onunla bir dakika nasıl geçer?

        Annem çok hareketli, pozitif bir kadındır. Çok keyifli ve kaliteli vakit geçiririz, bize her zaman çok yoğun dahi olsa vakit ayırmıştır. O bana göre daha çılgın, ben daha sakinimdir.

        Eğitim durumun ne?

        Ben liseyi Ankara’da bitirdim. Üniversiteyi İstanbul’da okuldum, alanım reklamcılıktı. Benim ailemin büyük bir kısmı sinemacı. Eniştem oyuncu İrfan Atasoy. Durum böyle olunca sinema işlerine ilgi duydum ama oyuncu olarak değil, daha çok işin mutfağında mesela yönetmenlik, senaristlik gibi.

        Seni de milletvekili adayı olarak görebilecek miyiz ya da Meclis’te.

        Hayır göremeyeceksiniz. Ben partiye gönül verdim, gönüllü parti çalışanıyım. Ben o siyasetçilerime destek için varım. Siyasi bir beklentim asla yok, olmayacak da.

        Bazen danışmanlar sayesinde liderler vezir de olabiliyor rezil de… Zaman zaman Kemal Kılıçdaroğlu’nu da taca düşüren olaylar oluyor. Geçen günlerde de yaşadık zira bunu. Kırkharamiler meselesi. Erdoğan’ın Somali ziyaretinde hediye ettiği bir kitabın ‘Ali Baba ve 40 Haramiler‘le değiştirilmiş photoshoplu görselini gerçek sandı. Bu kritik hatalar nasıl yapılabilir?

        Yapılmaması gerekiyor tabii. Ama elbet bir açıklaması vardır, ben halkla ilişkilerden sorumluyum şimdi bu sorunun yanıtını size verebilecek yetkide değilim.

        Sorması ayıp bir genel başkan danışmanı iyi maaş alır mı ya da nedir maaş durumu?

        (Şaşırıyor) Danışmanlar maaş mı alır? Ben gönül verdim bu işe, sonuna dek partim için gönüllü çalışıyorum, böyle bir beklentim yok. Gönülden genel başkanı ve partimi destekliyorum.

        Vekillerle aran nasıl, mesela en çok hangilerini seversin?

        Grup başkanvekilim Akif Hamzaçebi, Genel Sekreterimiz Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcımız Sezgin Tanrıkulu gibi birçok ismi çok seviyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ