Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu AK Parti İstanbul İl kongresinde konuştu

        HABERTURK.COM

        Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen Ak Parti İstanbul İl Kongresi'nde partililere hitap etti. Salona,Ayna grubunun kendisi için yeniden düzenlediği 'Kiziroğlu Mustafa' şarkısıyla girenDavutoğlu, iç güvenlik paketinden çözüm sürecine, paralel yapıyla mücadeleye kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

        İşte Davutoğlu'nun "Aziz İstanbul'a selam olsun" diyerek başladığıkonuşmasından satır başları:

        - Yüce Peygamberin müjdelediği aziz şehre selam olsun. Düşman donaması İstanbul önlerine geldiğinde "Geldikleri gibi gidecekler diyen" Gazi Mustafa Kemal'e selam olsun. Milletin seçtiği ilk Cumhurbaşkanını çıkaran İstanbul'a selam olsun. Her haliyle Ak Parti İstanbul İstanbul Ak Parti'dir.İstanbul'u anlayan insanlık tarihini, bizim medeniyet akışımızı anlar.

        - Değerli dostumuz Aziz Babuşçu'ya İstanbul İl Başkanlığı emanetini 8 yıl boyunca taşıdığı için teşekkür ediyoruz. Ak Parti gelene kadar İstanbul sadece tarihi önemiyle anılıyordu Ak Parti gelince İstanbul'un ve al bayrağın önemi arttı.

        AK PARTİ SİYASETİNİN 7 İLKESİ

        - Ak Parti siyasetinin 7 ilkesi, 'Birlik, Özgürlük, Güvenlik, Adalet, Kudret, İzzet ve Emanet'tir.

        - 5 ayda 50'den fazla vilayetimize gittim. Bazıları kıyıların bazıları İç Anadolu'nun, bazıları Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Türkiye'nin her yerinde siyaset yapan yegene parti Ak Parti'dir. Başka hiçbir parti Türkiye'nin tümünü kuşatan bir siyaset ve irfan diline sahip değil. İnşallah 7 Haziran'da 81 ilde de milletvekili çıkaracağız.

        'SÖZ VERDİK, ÇÖZÜM BAŞARIYA ULAŞACAK'

        - Söz verdik, çözüm süreci Ak Parti siyasetinin başarıya ulaşması gereken en önemli projesidir.

        - Vatandaşlarımız hiç merak etmesin bundan sonra hiç kimse bu toprakları bölmeye yönelik faaliyette bulunamayacak. Herkes kendi kültürel kimliğini yaşayacak.

        'ALEVİ KÜLTÜRÜ BU TOPRAĞIN RENGİDİR'

        - İnşallah 7 Haziran'da yüzde 60 demeye hazır mısınız? İstanbul'da bütün bir Türkiye yan yana yaşar. İstanbul siyasetin ibresidir, İstanbul'da birlik ve beraberlik varsa Türkiye'de de vardır.

        - Alevi İslam kültürü bu toprakların bir rengidir, bu renk hiçbir şekilde siyasi istismara mevzu edilmemeli. Etnik ve mezhebi millyetçiliğe hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz.

        - 12 yılda demokratikleşme paketleriyle büyük devrimlere imza attık. Artık Türkiye'de hiçbir vatandaşımız inancı dili dolayısıyla tahkir edilemiyor, edilemeyecek.

        'KILIÇDAROĞLU DA OLSA GEREĞİ YAPILIR'

        - 7 Haziran'dan sonra özgürlükçü bir yeni Anayasayı Türkiye'nin temel yasası olarak milletle birlikte yazacağız. En temel ilkesi özgürlükler olacak.

        - 6-7 Ekim olaylarından sonra AB standartlarında kapsamlı bir iç güvenlik paketi hazırladık, muhalefet partileri hepsi birden buna direnme çağrısında bulundu.Salı günkü grup konuşmalarında, artık ben onlara üçüzler diyorum. MHP, CHP, HDP hepsi birden buna karşı direnme çağrısında bulundu.

        - İster Kemal Kılıçdaroğlu ister başkası olsun, yasa çıktıktan sonra kim eline molotof alırsa, kim maske takarsa gereği yapılır.

        ŞİMDİ DE PARALEL LOBİ ÇIKTI

        - (Kemal pabucu yarım çık dışarıya oynayalım sloganları sonrası)Kemal Kılıçdaroğlu şimdi paralelle oynuyor sizinle oynamaya vakti yok. İstanbul sokaklarında değil Pensilvanya'da oynuyor.Biz milletle halayda beraberiz onlar paralel çeteyle her türlü tuzakta beraber. Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında iç güvenlik paketine direnme çağrısı yaparken paralel çetenin başının da New York Times'da makalesi yayımlanıyor.

        - Paralel çetenin başı, 28 Şubat zulmü devam ederken eleştirmeyip 'Başörtüsü teferruat' diyen zat şimdi halkın oyuyla iş başına gelmiş hükümeti dünyaya şikayet ediyor. Çünkü bu şekilde seçim kampanyasını başlatmış oluyor. Muhalefete, 'Bu hükümetten kurtulmak isterseniz benimle iş birliği yapın' diyor. Kılıçdaroğlu da onun çağrısına cevap veriyor ve 'kaos çıkarmak gerekiyorsa çıkarırız' mesajını veriyor.

        - Ermeni ve Rum lobisinden sonra şimdi de paralel lobisi çıktı. Onlara sesleniyorum nerede olursanız olun izzetle karşınızda duracağız.

        'SEÇİMLE İŞ BAŞINA GELEMEZLER O YÜZDEN KAOS ÇIKARIYORLAR'

        - MHP de 6-7 Ekim olaylarında Bahçeli 'Nerede devlet' dedi. biz de diyoruz işte devlet burada. Ama şimdi biz soruyoruz adın Devlet ama devlete sahip çıkan bu iç güvenlik yasasına niye karşı çıkıyorsun? HDP'ye gelince 'çözüm sürecine darbe vuran paralel çete' diyor peki niye aynı yerde duruyorsunuz? Çünkü bunların meselesi millet, demokrasi değil biliyorlar ki sandıkla işbaşına gelmeleri mümkün değil kaos çıkarıyorlar.

        - Yargı üzerinden HSYK üzerinden yargıya müdahale etmeye çalışan paralel yapı bundan sonra müdahale edemeyecek.

        Ahmet Davutoğlu, kongrede 8 yıldır Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten Aziz Babuşcu (solda) ve il başkan yardımcısı Selim Temurci ile birlikte sahneye çıkarak katılımcıları selamladı.

        'DEVLETİN KUDRETİNİ KISKANIYORLAR'

        - Adaletin gereği olarak gelir dağılımızı düzelttik, engellilerimize, gençlerimize sahip çıktık. Dünyada da Filistin'e Irak'a, Suriye'ye sahip çıktık. Devletimizin kudretini kıskananlar içerideki ve dışarıdaki işbirlikçileriyle bu kudrete, milletimizin iradesine darbe vurmaya çalışıyorlar.

        - Kudretli devlet her yere şefkatini, kudretini ulaştırabilen devlettir. İşte biz bu kudreti izzetle şereflendireceğiz. Ak Parti döneminde hortumlar öyle bir kesildi ki izzetli milletin güçlü ekonomisi doğdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ