Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan'ın sesi İstanbul kongresinde Ak Parti'nin İstanbul İl Kongresi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Yaklaşık 17 bin kişilik salona 6 dev ekran kuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesinden İstanbul şiiri dinletildi

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla yapılacak AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi için partililer Ataköy'de bulunan Sinan Erdem Spor Salonu'na koştu.

        "Yeni Türkiye Yeni Güç Hedef 2023" temasıyla gerçekleştirilen kongreye 39 ilçeden gelen katılımcılar, oluşturulan arama noktalarından geçerek salona alındı. Delegeler ve protokol ise kendileri için hazırlanan özel bölümde oturdu.

        NECİP FAZIL'IN 'CANIM İSTANBUL'U

        Kongre için gelen partililere önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesinden Necip Fazıl Kısakürek'in, 'Canım İstanbul' şiiri dinletildi. Ardından eşiyle birlikte salona gelen Başbakan Davutoğlu, partilileri selamladı. Kendisi için hazırlanan yürüyüş koridorunda bir kız çocuğunu seven Davutoğlu, partililere karanfil dağıttı.

        SALON DIŞINA DA EKRAN KURULDU

        Salon içinde bulunan 17 bin kişi için 6 dev ekran kuruldu. Yaklaşık 25 bin kişi de salonun dışında kurulan 2 dev ekrandan kongreyi takip ediyor.Alana yerleştirilen dev ekranlardan salonun görüntüleri katılımcılara yansıtılıyor.

        Sinan Erdem Spor Salonu'ndakikongreye gelen partililer, selfie çektirmeyi de ihmal etmedi.

        ATATÜRK, ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU POSTERLERİ

        Salona Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dev posterleri ile büyük bir Türk bayrağı asıldı.

        Salonun değişik yerlerine, "Dava adamlığıyla bilgeliği buluşturan lider", "Yeni Türkiye yolculuğu devam ediyor", "Birlik içinde yeni Türkiye", "İstanbul anlayana hocadır", "Bir olduk, birlik olduk... Birlikte Türkiye olduk", "Biriz, beraberiz, birlikte Türkiye'yiz", "Gönül verdik biz bu yola, asla geri dönmeyiz. Hiç durmadan yürürüz, yorulmak nedir bilmeyiz", "Milletin oğlu Davutoğlu'na selam getirdik" yazılı pankartlar asıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ