Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti'nin yeni İstanbul İl Başkanı belli oldu!

        Aziz Babuşçu'nun milletvekili aday adaylığı için çekildiği AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na Selim Temurci seçildi.

        Temurci, 548 delegenin 520'sinin oyunu aldı.

        AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapıldı.

        AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Selim Temurci, seçime tek aday olarak girdi.

        Temurci, 548 delegenin 520'sinin oyunu alarak, AK Parti İstanbul İl Başkanı oldu. Seçimde kullanılan 28 oy, geçersiz sayıldı.

        SELİM TEMURCİ KİMDİR?

        1970 yılında Rize Çayeli’nde doğan Selim TEMURCİ, İmam Hatip Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

        Yüksek Lisansını ve Doktorasını Marmara Üniversitesi’nde ekonomi üzerine tamamlayan TEMURCİ, özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerini yerine getirdi.

        Köprü Gurubu Derneği Başkanlığının yanısıra bir çok sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev alan TEMURCİ’nin ekonomi ve siyaset alanlarında çok sayıda makalesi yayımlandı.

        Siyasi çalışmalarına Gençlik Kollarında başlayan Temurci; İl Başkan Yardımcılıkları da dahil olmak üzere farklı görevlerde bulundu.

        2006 – 2009 yıllarında AK Parti Kağıthane İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 -2012 yıllarında ise İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan TEMURCİ, 2012 yılından 2015 AK Parti İstanbul 5. Olağan il kongresine kadar Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ