Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bir istifa da Maliye'den Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, Ak Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için yarından geçerli olmak üzere istifa kararı aldı

        Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, 7 Haziran seçimleri öncesi istifa ettiğini açıkladı.Ağbal, 25 yıldır Maliye Bakanlığı'nın hemen hemen her kademesinde görev yaptığını söyledi.

        Ağbal, "AK Parti hükümetlerinin ekonomi politikasının bütün gelişim evrelerinde, karar noktalarında bulundum. Gelinen noktada artık aynı şekilde ekonomi, maliye politikalarının uygulanmasında, özellikle ekonomi politikaları alanında partimin bana vereceği ne görev varsa hepsini almaya hazırım" dedi.

        'EKONOMİ YÖNETİMİNDE BAŞARILI BİR EKİP VAR'

        Ağbal sözlerini şöyle sürdürdü: Ekonomi yönetiminde şu anda başarılı bir ekip var. Bu başarıların aynı şekilde devam etmesi ve özellikle büyüme odaklı, Türkiye'nin rekabetçi gücünü artıracak, yatırım ortamını daha da iyileştirilecek ekonomi ve maliye politikalarının önümüzdeki dönemde hayata geçmesi noktasında da elimizden geldiğince katkıda bulunacağız. Amacımız, bugüne kadar ki tecrübelerimizi, birikimlerimizi bundan sonra siyasette devam ettirmek.

        'NEREDEN UYGUN GÖRÜRLERSE...'

        Ağbal, seçim bölgesi tercihine ilişkin, Ak Parti'ye adaylık başvurusunda bulunduktan sonra partinin yetkili organlarının değerlendirmeleri çerçevesinde nereden uygun görülürse canla başla o bölgede çalışmaya hazır olduğunu belirtti.Naci Ağbal, yarından geçerli olmak üzere istifasını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sunacağını bildirdi.

        İŞTE AĞBAL'IN ÖZGEÇMİŞİ

        Ağbal, 1968'de Bayburt'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1989'da mezun olan Ağbal, 1998'de Exeter Üniversitesinden "genel işletme" dalında yüksek lisans derecesi aldı.

        Maliye Müfettiş Yardımcılığı görevine 1989'da başlayan Ağbal, 1993'te Maliye Müfettişliğine, 1999'da Maliye Başmüfettişliğine atandı. Maliye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevi sırasında 2003'te Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atanan Ağbal, 2004'ten itibaren Bakan Danışmanlığı görevini yürütmeye başladı.

        Ağbal, 2006'da Bütçe Mali Kontrol Genel Müdürlüğüne vekaleten atandı. Aynı yıl içinde Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığına asaleten ataması yapılan Ağbal, 2007'de Bütçe Mali Kontrol Genel Müdürlüğüne asaleten atandı. Ağbal, 12 Haziran 2009'da Maliye Bakanlığı Müsteşarlığına getirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ