Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sedef Adası açıklarında yatta yangın!, Marmara Denizi'nde, Sedef Adası açıklarında alev alan bir teknedeki 2 kişi Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldı

        Sedef Adası'nın 1 mil doğusunda seyreden bir motor yatta yangın çıktı. Yattaki 2 mürettebatın son anda kurtarıldığı bildirildi.

        İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "9 Şubat 2015 Pazartesi günü saat 15.03'de Alo 158 Sahil Güvenlik İhbar hattına gelen bir ihbarda Sedef Adasının 1 mil doğusunda seyir halinde bulunan bir motor yatta yangın çıktığı ve teknede bulunan 2 mürettebatın yardıma ihtiyacı olduğu ihbarı alınmıştır.

        İhbarın alınması üzerine Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik (TCSG)-25 botu olay mahalline yönlendirilmiş, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bilgi verilerek imkânları dâhilinde yangına müdahale için bir unsur görevlendirmeleri istenmiştir. Ayrıca bahse konu teknenin yakınlarında bulunan ticari bir gemi ile Türk Radyo vasıtasıyla irtibat kurulmuş ve kazazedelere yardım için bölgeye gitmeleri talep edilmiştir" denildi.

        Mahsur kalan iki mürettebatın kurtarıldığı ifade edilerek, "Yanan tekneye saat 15.30'da öncelikle ticari gemi tarafından ulaşılmış, ancak kazazedeler tekneden ayrılmak istememişlerdir. Zaman geçtikçe söz konusu tekne su almaya başlamış, saat 15.40'da TCSG 25 botu olay mevkiine intikal etmiş ve batmaya başlayan tekneden 2 kazazedeyi alarak emniyetli bir sahaya intikal ettirmiştir. Tekne bulunduğu mevkide batmaya devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ