Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İstanbul Valiliği'nden kar tatili açıklaması,İstanbul'da okullar tatil, İstanbul'da okullar tatil mi?,Ankara'da okullar tatil,

        İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 11 Şubat Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

        Ankara Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

        İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları bugün tatil etti.Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

        "Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde halen devam eden kar yağışının tahmin edildiği gibi özellikle Boğaz civarı ve Anadolu Yakası'nda etkili olarak geceden itibaren öğle saatlerine kadar devam edeceği, öğle saatlerinden sonra yoğunluğu azalsa bile özellikle ara sokaklarda bırakacağı kütlenin ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağı değerlendirilmiştir.

        Bu nedenle, Valiliğimizce öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları açısından, anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 11 Şubat Çarsamba günü 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır."

        İŞTE 11 ŞUBAT ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ DİĞER İLLER:

        BALIKESİR

        Balıkesir'de sabah saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran kar yağışı sebebiyle merkez Karesi ve Altıeylül ilçe genelindeki tüm okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

        Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinde yapılan açıklamada, merkez Karesi, Altıeylül ve Erdek ilçesindeki tüm okullar ile Gönen ilçesinde taşımalı eğitim ile taşınan okulların 11 Şubat 2014 günü 1 gün süreyle eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi.

        KÜTAHYA

        Kütahya'nın Simav, Hisarcık, Pazarlar ilçelerinde devam eden kar yağışı ve buzlanmadan dolayı bütün ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim öğrencileri için bugün tatil edildi.

        Yoğun kar yağışı sebebiyle Kütahya merkez ile Tavşanlı ilçesinde taşımalı eğitim veren tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

        KOCAELİ

        Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Kocaeli il genelinde taşımalı sistemle eğitim verilen okulların 11 Şubat Çarşamba günü tatil edildiği duyuruldu.

        BURDUR

        Burdur Valisi Hasan Kürklü'nün talimatıyla kar yağışının yaratabileceği olumsuzluklara karşı il genelinde eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

        UŞAK

        Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını bildirmesi üzerine toplanan Hıfzısıhha Kurulları, Eşme, Ulubey ve Sivaslı ilçelerinde 11 Şubat Çarşamba günü eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

        HAKKARİ

        Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi, merkeze bağlı köyler ve Şemdinli ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

        KIRIKKALE

        Kırıkkale'de merkeze bağlı tüm okullar ile merkeze bağlı köy okulları, 11 Şubat 2015-Çarşamba günü yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle 1 gün tatil edildi.

        DENİZLİ

        Denizli'nin merkez Pamukkale ve Merkezefendi'yle beraber Buldan, Bozkurt, Çardak, Çal, Çameli, Çivril Özdemir Mahallesi, Honaz ve Kale ilçelerinde eğitim ve öğretim bir günlüğüne (Çarşamba) tatil edildi.

        ÇANAKKALE

        Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde, kar yağışı nedeniyle eğitime Salı gününden sonra Çarşamba günü de bir gün tatil edildi.

        MANİSA

        Manisa'nın Kula İlçesi'nde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, ilk ve orta dereceli okullar çarşamba için tatil edildi.

        KONYA

        Taşkent ve Derebucak ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar çarşamba günü tatil edildi.

        AFYONKARAHİSAR

        Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışından dolayı eğitime bugün ara verildi.

        ÇANKIRI

        Çankırı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve 7 ilçede, eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ