Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yürüyerek girdi, tabutla çıktı! , Bursa'da diyabet tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 65 yaşındaki Ayten Çalışkan'ın çocukları, annelerinin hastane görevlileri tarafından sedyeden düşürüldüğünü iddia etti. Hastane yöneticileri, "Ölüm nedeni düşm

        Uğur USLUBAŞ / BURSA

        İddiaya göre diyabet hastası 4 çocuk annesi Ayten Çalışkan (65), 26 gün önce kızı Cemre (36) ve oğlu Ali Çalışkan (30) tarafından Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Dahiliye bölümüne yatırılan yaşlı kadının 10 günlük tedavinin ardından şekeri normale döndürüldü.

        Doktorlar, 26 Ocak'ta Çalışkan'ın taburcu olabileceğini söyledi. Ancak iddiaya göre aynı gün odaya gelen iki hasta bakıcı, hastaları karıştırmaları sonucunda Çalışkan'ı kardiyoloji doktorunun görmek istediği gerekçesiyle kardiyoloji kliniğine götürdü. Odada yakınları bulunmadığı temizlik görevlilerine taşıtıldığı öne sürülen kadını gören kardiyoloji doktorunun, "Bu benim hastam değil" dediği öne sürüldü.

        Kadın odasına geri götürülmek istenirken, iddiaya göre taşıma sırasında sedyedentekerleklisandalyeye bindirilirken yere düştü. Yeniden odasına getirilen kadının durumu ağırlaştı ve 14 gün sonra aynı hastanede hayatını kaybetti.

        YAKINLARI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

        Çalışkan'ın yakınları, savcılığa suç duyurusunda bulunuraka hastane yönetimi, doktorlar ve hasta bakıcılardan şikayetçi oldu. Savcılık yaşlı kadının kesin ölüm nedenini belirlemek için cesedini Adli Tıp morguna kaldırttı. İlk belirlemelere göre kadının kalçasının üzerine düştüğü, sol uyluk kemiğiyle sol kalça ekleminde ve sol boyun femurunda kırık olduğu tespit edildi.

        KIZI TABUTUNA SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜ

        Ayten Çalışkan'ın cenazesi dün (salı) Kestel ilçesinde toprağa verilirken, kızı Cemre Çalışkan annesinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

        Acılı evlat, "Bize bir yudum nefesi çok gördüler, bize yaşamayı çok gördüler annem" diye feryat etti. İhmali olan hastane yönetimi ve doktorlardan şikayetçi olduklarını belirten Cemre Çalışkan, annesini düşürdükten sonra odaya getirdiklerinde kollarının mor olduğunu söyledi. Çalışkan, "Bunu hastane yönetimi bizden sakladı. Doktorlar önce adli rapor vermiyorlardı. Daha sonra adli rapor tanzim etmişler. Doktorlar bana 'şikayetçi olursanız bir şey yapamazsınız paranız varsa özel hastaneye götürün' dediler. 1 hafta boyunca kalçası kırık olarak hastanede bekletildi. Boynunun kırılmış olduğunu duyduk bunu da bize söylemediler. 1 hafta boyunca bize 'ihale bekliyoruz' diyerek oyaladılar. Ameliyat etmediler, ihale dedikleri platin ihalesiymiş. Düşme olayının ardından annem otopsiye kaldırıldı. İhmali olanlardan hem bu dünyada hem de ahirette sonuna kadar şikayetçiyiz. Gerekirse AİHM'ye de gideceğim. Güle oynaya gittiğim hastanede annemin cenazesini aldık. Orada çok kötü şeyler yaşadık. Benim annem bile bile cinayete kurban gitti" dedi.

        ŞEKER HASTASIYDI AMA İYİYDİ

        12 yıllık hasretin ardından kız kardeşini görmek için Bulgaristan'dan Bursa'ya geldiğini söyleyen Gülten Metkova ise "O şeker hastasıydı ama sağlığı yerindeydi. Sedyeden düşürüp öldürdüler" dedi.

        "ÖLÜMÜ DÜŞMEYE BAĞLI DEĞİL, KALP YETMEZLİĞİ"

        Hastane Başhekim Yardımcısı Rahmi Duman, "Kalp ve böbrek yetmezliği olan diyaliz bağımlısı bir hastaydı. Eko çekimi sırasında iki personelletekerleklisandalyeden sedyeye geçerken düşüyor. Bu esnada hastamız kendisi geçmek istediğini belirtiyor. Asıl ölümü düşmeye bağlı değil, kalp yetmezliğidir. Eko grafisinde çok ciddi sorunlar vardı. Ayrıca ameliyat için parça beklendiği iddiaları da asılsızdır. Bu gibi durumlarda alımlar hemen yapılır. Bu arada yönetim tarafından da soruşturma başlatıldı" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ