Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 'Meclis'ten geçerse derin gerilim olur' HDP'li Ertuğrul Kürkçü, görüşülmesi ertelenen iç güvenlik paketiyle ilgili, "Meclis'ten geçerse, Türkiye'yi derin ve uzun süreli bir iç gerilim bekliyor" dedi

        HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü,TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Meclis'te görüşülecek olan iç güvenlik paketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 'Demokrasinin Güçlendirilmesi İçin Uluslararası Sözleşmelerin Tanınmasına ve Bazı Temel Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sunduğunu söyleyen Kürkçü,teklifinin, 7 uluslararası anlaşmaya konulan çekincelerin kaldırılmasını; Siyasi Partiler Kanunu, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun yürürlükten kaldırılmasını; seçim barajının sıfırlanmasını; Cemevlerine ibadethane statüsünü verilmesini öngördüğünü söyledi.

        'TÜRKİYE'Yİ DERİN VE UZUN BİR İÇ GERİLİM BEKLİYOR'

        Bu teklifin yasalaşmasının çözüm sürecinde "bir alan temizliği" olacağını öne süren Kürkçü, "İç Güvenlik Tasarısı'nın kabulü halinde, Türkiye, eğer hala dönmemişse bir polis devletine kesin olarak dönecektir. İç Güvenlik Tasarısı Meclis'ten geçerse, Türkiye'yi derin ve uzun süreli bir iç gerilim beklemektedir" dedi.

        'AK PARTİ'NİN SANDIĞI GİBİ KOLAY GEÇMEZ'

        Tasarının görüşmelerinin iki haftadır ertelendiğinin anımsatılması üzerine Kürkçü, şunları kaydetti:

        Muhalefet partileri bu yasaya karşı koydukları gerekçelerde samimiyseler bunun yasalaşmaması için İçtüzük imkanlarını sonuna kadar kullanacaklardır. Bu imkanlar kullanılırsa bu yasanın AK Parti'nin sandığı gibi kolay geçmesi mümkün değildir. Onun için belli değişiklikler yapmayı düşünüyor olabilirler.

        FİDAN YORUMU: NE ÜZÜLDÜK NE SEVİNDİK

        Hakan Fidan'ın istifasıyla ilgili bir soruya da Kürkçü şu sözlerle yanıt verdi: Bu AKP'nin meselesi. Cumhurbaşkanı'nı üzdüğü anlaşılıyor. Onun dışında bizi üzen ya da sevindiren bir taraf yok.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ