Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Muşta hastalanan çocukları kızaklarla hastaneye götürdüler

        Muş Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ekipleri, karakış nedeniyle köylerdeki hastaları hastanelere ulaştırırken, Kızılay ekipleri de yolda mahsur kalan sürücülere yiyecek ve içecek dağıtıyor.

        Varto İlçesi'nin Buzlugöze Köyü Yayla Mezrasında aniden rahatsızlanan 4 yaşındaki Hasan Bingöl ve 6 aylık Medine Bingöl'ü hastaneye götürmek için ailesi 122 Acil'den yardım istedi.

        Yola dün çıkan ambulans, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Bunun üzerine ateşi yükselen çocukların bir an önce hastaneye götürülmesi için AFAD ekipleri harekete geçti. Kar motorları ve kızaklarla yolan çıkan AFAD'dan 5 kişilik ekip çocukları mezradan alarak ambulansa getirdi. Yaklaşık 5 saat süren çaba sonucunda çocuklar hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

        165 KÖY YOLU KAPALI

        Öte yandan Muş'ta 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 165 köy yolunun merkezlerle bağlantısı sağlanamıyor. Kent merkezinde 34 santimi bulan kar kalınlığı kırsal alanda yarım metreyi geçiyor. Enerji nakil hatlarında oluşan arıza nedeniyle 17 köye elektrik verilemiyor. Merkeze bağlı Kızılağaç Beldesi karayolunda meydana gelen buzlanmadan dolayı 49 AS 582 plakalı otomobil şarampole yuvarlandı. Otomobil iş makineleriyle çıkarıldı. Yolda mahsur kalan ve kaza yapan sürücülere Kızılay ekipleri yiyecek ve içecek dağıttı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ