Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ünlülerin uyuşturucu davasında tahliye kararı

        İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Çardak ve Ahmet Sağlam ile 8 tutuksuz sanık katıldı.

        Duruşmada esasa ve celse aralarında yapılan taleplere ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Ümit Özkan, tüm taleplerin reddine ve suçun niteliğine göre tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

        Dosyanın mütalaa hazırlanması için daha önce mahkemeden istendiğini hatırlatan savcı Özkan, mahkemenin yeni görevlendirildiği, son duruşmadan bu yana geçen 2 aylık süreçte yoğunluk yaşandığı ve sona gelinmiş dosyanın baştan okunmasının gerektiğine dikkati çekerek, daha sonra mütalaa hazırlayacağını bildirdi. Savcı Özkan, dosyanın yeni mütalaasını hazırlaması için kendisine gönderilmesini istedi.

        Tutuklu sanıklar Ahmet Yılmaz ve Ahmet Sağlam, yaklaşık 19 aydır tutuklu bulunduklarını belirterek, tahliye edilmelerini talep etti.

        Duruşmada beyanı sorulan tutuksuz sanıklardan Eray Özbal'ın avukatı Özer Köseoğlu, dosyası ayrılan sanıklarla ilgili asliye ceza mahkemesinde alınan bilirkişi raporu ile polis kriminal raporları arasında çelişkiler bulunduğunu belirterek, bu çelişkilerin giderilmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan yeniden rapor aldırılmasını istedi.

        TAHLİYE VE YENİ RAPOR KARARI

        Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ahmet Sağlam ve Ahmet Çardak'ın, tutuklandıkları tarih, delillerin toplanması ve tutuklamanın bir tedbir olmasını dikkate alarak, tahliyelerine karar verdi. Heyet, bu sanıklarla ilgili yurtdışına çıkış yasağı uygulanmasını kararlaştırdı.

        Sanıklardan Eray Özbal'ın avukatının "yeniden rapor alınması" talebini kabul eden heyet, sanıkla ilgili emanette bulunan ve uyuşturucu olduğu iddia edilen maddelerin, daha önce verilen raporlarla birlikte İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilmesine, bu maddelerin uyuşturucu madde olup olmadıklarının, öyle ise net miktarlarının ne olduğu hususunda rapor alınmasına hükmetti.

        Mahkeme heyeti duruşmayı, 20 Mayıs'a erteledi.

        İDDİANAMEDEN

        Dönemin Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce hazırlanan iddianamede, çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddia edilen sanıklar Fırat Dağtaş'ın 28,5 yıl, Ahmet Çardak'ın 38 yıl, Hakan Yılmaz'ın 20 yıl, oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli, Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu, Şahin Irmak, Murat Eken ve Erdem Baş, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü ile yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı'nın da aralarında bulunduğu 32 sanığın 17 yıl, oyuncular Rıza Kocaoğlu ve Vedi İzzi'nin de arasında bulunduğu 4 sanığın 15 yıl, polis memuru Fatih Argın'ın 6 yıl, 7 sanığın 27,5 yıl, 3 sanığın 25,5 yıl, 1 sanığın 35 yıl ve 2 sanığın da 33 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ