Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İstifa rekoru TBMM'den

        Ahmet KIVANÇ / HT GAZETE

        Seçimde aday olmak için istifa eden orta ve üst düzey bürokratların sayısı yaklaşık 200’e ulaştı. İstifa eden bürokratlar çoğunlukla AK Parti listelerinden adaylık başvurusunda bulunacak. İkinci sırada tercih edilen parti MHP oldu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun önseçim açıklaması nedeniyle CHP’den aday olmak için istifa eden bürokrat sayısı sınırlı kaldı.

        Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki istifa etti.

        MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız’ın yanı sıra aralarında TCDD, YURTKUR, Basın İlan Kurumu, Devlet Su İşleri, Gümrükler ve TETAŞ’ın da yer aldığı 10 kurumun genel müdürü görevlerinden ayrıldı.

        Abdullah Gül döneminin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Aydın Ünal, Başbakanlık Başmüşaviri Kani Torun, Başbakanlık Müşavirleri Mahmut Turunç ve Kenan Bozgeyik, 12 yıl boyunca Bakanlar Kurulu’nun raportörlüğünü yapan Bakanlar Kurulu Müşaviri Seyfullah Arslantürk ve 21 bakan yardımcısından 12’si de adaylık için istifa edenler arasında yer aldı.

        TBMM’den 14’ü bürokrat 25’i danışman olmak üzere 39 kişi istifa etti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in özel kalem müdürü Mücahit Durmuşoğlu, AK Parti Grup Amiri Halil Ergen, CHP Grup Danışmanı Muhammed Çakmak istifa eden bazı isimler.

        Aralarında Yunus Söylet (İstanbul Üniversitesi), Ethem Tolga (Galatasaray Üniversitesi), Ünsal Ban’ın (Türk Hava Kurumu Üniversitesi) yer aldığı 8 üniversite rektörü de istifa etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ