Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Haftaya Öcalan ile devlet heyeti bir araya gelecek İmralı görüşmesinin ardından dün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la görüştüler

        HABERTÜRK/ANKARA

        HDP, İç Güvenlik Paketi’nin Meclis Genel Kurulu gündemine getirilmemesini ya da polisin yetkilerini artıran birinci bölümün yeniden düzenlenmesini istedi. HDP, paketin süreci olumsuz yönde etkileyeceğini belirtti.

        MÜZAKERE TARİHİ: HDP, ‘çözüm süreci’nde Öcalan’ın mutabakat taslağında öngördüğü takvimin 2 ay gerisine düşüldüğünü kaydetti. HDP, müzakerelere geçiş tarihinin netleştirilmesini istedi. Akdoğan, gelecek hafta Öcalan ile devlet heyetinin bir araya geleceğini ifade etti. Bu görüşmede tarihin netleştirilmesinin beklendiği kayıtlara geçirildi. Öcalan’ın öngördüğü takvimde müzakerelere ocak ayında geçilmesi, şubatta esaslı konuların görüşülmesi, martta karşılıklı çağrı yapılması, nisanda da sürecin pratiğe dökülmesi hedefleniyordu. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çözüm sürecinde, bir-iki hafta içinde hükümetten somut bir adım ve ortak bir toplantıyla müzakere sürecine geçidiği yönünde açıklama beklediklerini dile getirdi.

        Gazetecilerle bir araya gelen Yüksekdağ, şunları söyledi:

        UĞURSUZ KEHANET: (HDP barajı aşamazsa özerk bir yapı kuracak mı?) HDP’nin barajı aşamaması tespiti, uğursuz bir kehanettir. Uğursuzdur çünkü bu fikre dayanırsanız Türkiye toplumu için kötü bir şey murat ediyorsunuz demektir.

        SÜREÇTE BEKLENTİ: Geri gidiş yok, ileri gitme hazırlığı var. Biz önümüzdeki bir-iki hafta içinde hükümetten somut bir adım ve ortak bir toplantı yapılarak müzakerelere geçildiğinin belirtilmesini bekliyoruz.

        TUTSAKLIK KALKMALI: (15 Şubat, Öcalan’ın yakalandığı tarihte bir açıklama var mı?) Öcalan artık bölge lideri olarak Türkiye siyasetinde aktif bir rol üstlenmelidir. Böyle tutsaklık koşullarının kaldırılması gerekir. Umarım güzel sürprizlerden biri de Öcalan için olur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ