Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu üyesi ismet Uçma: İsteyen camide nikah kıydırır

        AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, üyesi olduğu TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Komisyonu'ndaki bir konuşmasında belediyeler gibi müftülük ve camilerde de nikah kıyılabileceğine ilişkin önerisiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        'YARIN MİRAS KONUSU OLUR, ÇOCUK KONUSU OLUR...'

        Nikah işleminin sadece belediyelerde yapılmasının iş yükünü artırdığına ve beklemelere neden olduğuna işaret eden Uçma, şunları kaydetti:

        Avrupa standartlarında olduğu gibi isteyen gider belediyede nikahını kıydırır, isteyen arkadaşlarımız görevlendirilen bir merkez camisinde kıydırabilir. Bu işleri hem pratik hale getirir hem de temel hak ve özgürlük ile tercih bakımından son derece demokrasiye uygun bir gelişim gösterir. İsteyen de hiç nikah kıydırmaya bilir. Benim söylediğim imam nikahı değil. Nikahın imamı belediyesi olmaz. Nikah Allah adına akdedilir. Kayıtlara alınır. Devletin görevi; sadece kayıt tutmaktır. Yarın miras konusu olacaktır, çocuklar olacaktır, başka konular olacaktır. devlet kayda almak için bunları yapacaktır. dolayısıyla müftülüklerde, camilerde hatta mahalle muhtarlıklarında uygun mekanlar akdedilip, önemli olan kayda alınmasıdır. Kayda alındığı andan itibaren devlet görevini yapmıştır.

        'MURAT BEY YANLIŞ ANLAŞILDI'

        Uçma, komisyonun bir başka üyesi AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk'ün kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıkla ilgili sözlerinin (Kadınlara bir şey verilmemeli. Kadınlar kendi gayretleriyle bunu elde etmeliler. Kadın hak etmeli) sorulması üzerine de Göktürk'ün sözlerinin yanlış anlaşıldığını düşündüğünü ifade etti. Uçma, "Murat Bey şunu söylüyordu; kadınlar kendilerine merhamet edilen bir duruma sokulmamalı. Dolayısıyla onlar kendi becerileri, yetenekleri ile var olur zaten. Önemli olan adaleti sağlamaktır" değerlendirmesinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ