Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, iç güvenlik paketinin çözüm sürecini engellediğini söyledi

        TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen HDP İstanbul Milletvekili SebahatTuncel,iç güvenlik paketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Düzenlemenin çözüm sürecini engelleyen bir yaklaşımının olduğunu öne süren Tuncel, bu paketin geri çekilmesi gerektiğini savundu.

        'SAĞLIKLI İLERLEME İÇİN ÖCALAN SERBEST KALMALI'

        Kamu düzeninin bozulmasına, devletin uyguladığı politikaların neden olduğunu, kamu adına suç işleyenlerin cezasız kaldığını iddia edenTuncel,çözüm sürecine ilişkin soruları da yanıtladı. Toplumun yüzde 80'inin bu sorunun çözülmesini istediğini söyleyen HDP milletvekili sözlerini şöyle sürdürdü: Ak Parti iktidarı gerekli adımları atmıyor. Sürecin sağlıklı ilerlemesi isteniyorsa müzakerelerin başlaması gerekiyor. Sürecin sağlıklı ilerlemesi konusunda Sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması, örgütle doğrudan ilişki kurmasının olanaklarının yaratılması gerekiyor. Sadece PKK'nın silah bırakmasına kilitlenmiş bir durum sorunu çözmez.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ