Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM Başkanı Cemil Çiçek milletvekillerinin özlük haklarını düzenleyen yasa ile ilgili konuştu

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        Milletvekillerinin özlük haklarını düzenleyen yasanın, “kıyak” diye nitelendirilmesine tepki gösteren Çiçek, milletvekillerinin de polisler, ormancılar gibi yasası olacağını belirterek, “Kıyak yok. Yasada tek bir akçeli iş yok. Maaşlarda ve ödeneklerde hiçbir artış getirmiyor. Milletvekillerinin sosyal haklarıyla ilgili eksiklikler vardı. Milletvekillerinin Türkiye’deki tüm sosyal tesislerden yararlanması sağlanacak” dedi.

        Adalet Bakanı olduğu dönemde Kızılcahamam’a yaptırdığı hâkimevinde Meclis Başkanı olduktan sonra kalmaya gittiğini ve kurum dışından gelenler gibi kendisine de yüksek fatura çıkarıldığını belirten Çiçek, “İcra memuru kalıyor, ben 4.5 yıl Adalet Bakanlığı yapmışım, orayı yaptırmışım, dışarıdan adam muamelesi görüyorum. Akdeniz’den Ege’ye bakın, bir tek milletvekillerinin sosyal tesisi yok. İzmir’e bir vekil gittiğinde öğretmenevinde kalmak için araya adam sokuyor” dedi. Çiçek, Dışişleri Bakanlığı’ndan ayrılanların ömür boyu diplomatik pasaport taşıdığını, milletvekillerinin ise ayrıldıktan sonra bu haklarının olmadığını hatırlattı. Çiçek, milletvekilinin herhangi bir ilde hayatını kaybetmesi durumunda, cenazeye sahip çıkacak bir kurumun bulunmadığını de belirtti. Yasa teklifine göre illerde milletvekilleri ve eski milletvekillerinin cenazesinden valilik sorumlu olacak.

        GELİŞMEMİŞ ÜLKELER

        MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın adaylık için istifası ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın buna olumlu bakmadığı açıklamasını değerlendiren Çiçek, Türkiye’nin günlerce bu konuyu tartışmasının demokrasiye zarar vereceğini söyledi. Çiçek, “Gelişmiş ülkeler fikirleri tartışır, gelişmekte olan ülkeler olayları, azgelişmiş ülkeler ise kişileri tartışır” diye konuştu. Fidan’ın sırlara sahip bir bürokrat olarak siyasete girişinin özellikle muhalefeti ürküttüğü anımsatılınca Çiçek, “Ergenekon, Balyoz davaları, yasadışı dinlemeler, takipler, Başbakan’ın ofisine böcek konulması gibi olaylar” dikkate alındığında, emniyet müdürlerinin daha çok sırra sahip olduğunu hatırlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ