Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın, 'örgüte silahsızlanma kararı gönderdi' iddialarını yalanladı

        HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Al Jazeera Türk’e konuştu. Demirtaş, “Çözüm sürecinde silah bırakma an meselesi” değerlendirmelerine de tepki gösterdi ve Öcalan’ın örgüte bu yönde bir mesajı olmadığını belirtti. Demirtaş, “Bu mesajı kim ki ‘İmralı’dan verildi’ diyorsa; çıksın, buyursun açıklasın. Kimse bizi töhmet altında bırakmasın” dedi.

        'SAVAŞ BAŞLAYACAK DEĞİL AMA...'

        Kamuoyuna gerçeklerin aktarılması gerektiğini ifade eden Demirtaş, “Şu anda silah bıraktı bırakılacak gibi bir duyguyu yaratmanın bir anlamı yok. Savaş da başlayacak değil ama ‘Silahların tümden bırakılma aşamasına geldik, o çağrı yapılmak üzere’ gibi bir anlayış doğru değil. Kimse halkı aldatmasın” diye konuştu.

        ‘TOP BAL GİBİ DE AKP’NİN SAHASINDA’

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Top artık onların sahasında” sözlerini de değerlendiren Demirtaş, “Hükümet bir türlü kendi atacağı adımlar konusunda açıklama yapmıyor, bizi bilgilendirmiyor, o nedenle de süreç tıkanıyor. Öyle topun başka sahada olduğu gibi söylemler doğru tespitler değil. Ortada bir top varsa bu bal gibi de AKP’nin sahasında” ifadesini kullandı.

        ‘POLIS ADAM VURACAK’

        Demirtaş, Bingöl’de partisinin halk buluşmasında ise İç Güvenlik Paketi tasarısını eleştirdi: “Gaziantep’teki olayı gördünüz. Amir polisin ensesinden tutmuş, ‘Biber gazını sıksana, sıksana’ diye baskı yapıyor. Bu yasa çıkarsa polis silahını çekip adamı alnından vuracak. Hepsi için demiyorum. Şimdi bu polise adam vurma yetkisi verecekler. ‘Yüzünü kapattı, alnından vur’, ‘Eline taş aldı, alnından vur’. Başbakan da çıkmış her yerde bunu savunuyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ