Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'de DSP'ye birleşme konusunda önemli açıklamalar yaptı

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılış ve incelemeler gittiği Denizli'de yerel Pamukkale TV'nin canlı yayınına katılarak soruları cevapladı.Parti milletvekillerini nasıl belirleyecekleri konusunda açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Ön seçim iki türlü yapılabilir; ya delegelerle ön seçim yapılır veya bütün üyelerle ön seçim yapılır. Biz tüzüğümüzü değiştirdik, bütün seçim çevrelerinde yüzde 85 ön seçim, yüzde 15 merkez yoklaması olsun diye. Bu kurultayda kabul edildi" dedi.

        'ANKARA, İSTANBUL, İZMİR'DE ÖN SEÇİM YAPILACAK'

        Ön seçimin hakim gözetiminde yapılacağını belirten Kılıçdaoğlu, Normal hakim yapar, mühürler, listeyi önümüze koyar ve biz de o listeyi götürür YSK'ya veririz, orada biter. Biz Ankara, İstanbul, İzmir'de böyle yapacağız. Hakim gözetiminde ön seçim yapacağız" diye konuştu.

        'BU SAATTEN SONRA NE YAPACAKLAR'

        Seçimlerde ittifak söylentileriyle ilgili ise Kılıçdaoğlu şöyle konuştu: Ben şahsen DSP'nin bir parti olarak yoluna devam etmesini doğru bulmuyorum. Onlar da sosyal demokrat, biz de sosyal demokratız. Gelmeliler CHP'ye artık. Bu saatten sonra ne yapacaklar? Ben kendilerine açıkça şunu da söyledim, bizim altı okumuz var, altında şöyle kırmızı bir boşluğumuz var. Gerekirse güvercini de oraya yerleştiririz, amblemimizi de değiştiririz. Ecevit bizim liderimiz değil mi? Bizim liderimiz. Eğitim merkezini kurduk, adına Bülent Ecevit Eğitim Merkezi dedik. Önüne Rahşan Hanım'ın beğendiği, onun istediği türden bir Bülent Ecevit heykelini de oraya koyduk.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ