Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aranan PKK'lı yarı çıplak bulundu

        Terör örgütü PKK'ya üye olmak suçundan aranan Ercan Ş., 3 yıl kaldığı Kandil Dağı'nda gördüğü işkenceler nedeniyle akıl sağlığını yitirmiş bir şekilde iç çamaşırlarıyla Ankara'da yakalandı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Ercan Ş.'yi Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevketti.

        Alınan bilgilere göre, Ercan Ş.'nin, PKK'ya üye olmak suçundan birden çok soruşturma geçirdiği ve 2003 yılından bu yana PKK'ya üye olmak ve yardım-yataklık iddiasıyla hakkında arama kararı çıkartıldı. Zanlının, Kuzey Irak'taki PKK'nın kamplarından Kandil Dağı'nda olduğunu belirleyen emniyet birimleri, Türkiye'ye giriş yapmasının ardından yakalanması beklenen Ercan Ş.'ye bir türlü ulaşamadı.

        İç çamaşırlarıyla yakalandı

        Önceki akşam bir ihbarı değerlendiren polis, Danıştay Başkanlığı'nın yanındaki parkta iç çamaşırlarıyla yatan bir kişiyi gözaltına aldı. Dengesiz hareketlerde bulunması üzerine GBT'sine (Genel Bilgi Taraması) bakılan kişinin Ercan Ş. olduğu belirlendi. Üzerinden kimlik çıkmayan Ercan Ş., dün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevkedildi.

        İşkence gördüm

        İfadesinde, son 3 yıldır Kandil Dağı'nda olduğunu, daha önce gözaltına alındığı zamanlarda örgütle ilgili bilgiler verdiğini söyleyen Ercan Ş., Kandil'de kaldığı dönemde kendisine işkence yapılması nedeniyle zor günler geçirdiğini kaydetti. Terör örgütünün kendisini sınırı geçtikten sonra bıraktığını kaydeden Ercan Ş., sonraki dönemle ilgili ise sağlıklı bir bilgi vermedi. Ercan Ş.'nin, sorgusunun ardından, akli dengesinin yerinde olup olmadığına karar verilmesi için İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilmesine karar verildi.

        TÜRKER KARAPINAR /MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ