Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kamu Yararına Çalıştırma İşbirliği protokolüne göre hükümlüler, kamu yararına temizlik işlerinde çalışarak cezalarını tamamlıyor

        HT GAZETE

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Küçükçekmece Belediyesi arasında denetimli serbestlik uygulaması kapsamında Kamu Yararına Çalıştırma İşbirliği protokolü imzalandı. Bu kapsamda Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri’nde 20 hükümlü çalışıyor. Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışmaya başlayan 20 hükümlü cezaevlerinde yatmadan cezalarını bu şekilde tamamlayacak.

        BİR GÜNLÜK CEZAYA GÜNDE 4 SAAT ÇALIŞMA

        İlçede temizlik işleri görevinde çalışan hükümlüler günde dört saat çalışmaları halinde bir gün cezalarını çekmiş sayılırken, hükümlülerin takip ve denetimi ise denetimli serbestlik görevlisinin işyerine yapacağı ziyaretler, kurumdaki gözetmen ile yapılan düzenli görüşmeler ve kurum tarafından hazırlanan takip çizelgesiyle yapılıyor.

        HİZMETLE ÖDÜYORLAR

        Kamu yararına çalıştırma hizmeti uygulanabilmesi için hükmedilen cezanın bir yıl veya daha az süreli hapis cezası olması gerektiğinin altını çizen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilisi Mehmet Özdemirci, bu uygulamayla kişilerin hizmet ederek, topluma fayda sağlanmasının amaçlandığını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ