Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Uyuşturucuyu bırakmak için Ankara'dan Safranbolu'ya giden gençler ölen arkadaşlarının cesedi ile yolculuk yaptılar

        Cemal DOĞAN/ANKARA

        Drama öğretmenliği yapan uyuşturucu bağımlısı Mahir K., animasyon işi bulduğu Safranbolu’da bir ev tuttu. Mahir K., Ankara’dan arkadaşları Osman A. ve Ahmet K.’yı da yanına yerleşmeleri için ikna etti. Uyuşturucu alışkanlığından kurtulma ve yeni bir hayata başlama umuduyla Safranbolu’da hayatlarını sürdüren üç genç, bir süre günlük işlerde çalışarak geçindi. Gençler, uyuşturucuyu bırakmayı başardı. Bir süre sonra maddi sıkıntı içine giren gençler, çözüm arayışına girdi. Ahmet K., iki arkadaşına annesinden para almak için Ankara’ya gitmeyi teklif etti.

        ‘SON OLACAK’ DEDİ

        Başkent’te annesini ziyaret eden Ahmet K., bir miktar para aldıktan sonra Osman A. ve Mahir K. ile buluştu. “Size güzellik yapacağım. Bugün son kez uyuşturucu alıp veda edeceğiz” diyen Ahmet K. ve arkadaşları Altındağ’dan aldıkları eroin ve esrarla Safranbolu’ya hareket etti.

        ‘ALTIN VURUŞ’ YAPTI

        Yolda Ahmet ve Mahir vücutlarına eroin şırınga ederken, Osman esrar içmeye başladı. Aracın arka koltuğunda oturan Ahmet K., ‘Altın vuruş yapacağım’ diyerek yüksek dozda uyuşturucu aldı. Bir süre sonra kendinden geçen Ahmet K. uyanamadı. Osman A. olayın bundan sonrasını soruşturmayı yürüten Ankara Kaçakçılık ve Mali Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Abulvahap Yaren’e şöyle anlattı: “Mahir, ‘Bu tek vuruş beni kesmedi’ dedi ve bir miktar daha eroin hazırlayıp vurdu. Bu esnada Mahir sürücü koltuğundaydı. İkinci vuruştan sonra Mahir de tıpkı Ahmet gibi kendisini kaybetti ve şoför koltuğunda sızdı. Ben ilk kez böyle bir şey gördüğümden korktum ve kâğıt toplayan çocuklardan yardım isteyip Mahir’i şoför koltuğundan çıkarıp yan koltuğa oturttum.”

        ARKADAŞININ CESEDİ İLE DOLAŞTI

        “Mahir ve Ahmet’i uyandırmayı denedim. Yaklaşık 1 saat Ankara’da nereye gittiğimi bilmeden gezdim. Gece yarısından sonra Mahir uyanmasına rağmen Ahmet uyanmadı. Safranbolu’ya dönerken saat 02.00 olmuştu. Ahmet’in nefes almadığını ve vücudunun soğuduğunu gördük. Mahir 30 dakika boyunca Ahmet’e kalp masajı ve suni teneffüs yaptı. Sabah ezanı okunuyordu. Mahir bana döndü ve ‘Ahmet ölmüş, yapacak bir şey yok’ dedi.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ