Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem abdullah öcalan için kepenk kapattılar

        Bazı illerde protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yapan gruplarla güvenlik güçleri arasında olaylar çıktı.

        Diyarbakır'da, esnafın yüzde 80'i bugün işyerlerini açmazken, polis, kentin belirli noktalarında güvenlik önlemleri aldı. Merkez Bağlar ve Sur İlçesi'nde kepenklerin büyük kısmının kapalı olduğu Diyarbakır'da diğer merkez ilçeler Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde de esnafın büyük bölümü kepenk açmadı. Kentin belirli noktalarında zırhlı araç ve çevik kuvvet polisleri ile önlemler alındı. DBP önünde toplanan binlerce kişi, Koşuyolu Güzergahı'ndan yürüyerek, mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'nda toplandı.

        Şırnak kent merkezi ve ilçelerinde kepenkler açılmazken, HDP ve DBP il binalarına siyah bez asılarak, Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi protesto edildi. Parti binaları önünde toplanan kalabalık, pankart ve dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada Kürtçe Türkçe konuşan BDP il Başkanı Salih Gülenç, Abdullah Öcalan'ın 16 yıl önce Kenya'da yakalanarak Türkiye getirilmesini komplo olarak nitelendirirken bunu lanetlediklerini söyledi.

        İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını isteyen Salih Gülenç, "Türk halkı için Atatürk ne ise, Kürt halkı için de Öcalan odur. Bunun için Kürt halkının sabrı, tahammülü kalmadı. Artık Öcalan'nın özgür kalınmasını istiyoruz. Önderliğimizin özgürlüğü için bugün milyonlarla sokaklarda, alanlarda tek ses, tek yürekle bu komployu lanetliyoruz" dedi. Konuşmanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan kalabalık daha sonra dağıldı.

        CİZRE'DE OLAY ÇIKTI

        Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, toplanarak yasa dışı gösteri yapan gruba polis gaz bombaları ve basınçlı su ile müdahale etti. Fırınlar dışında tüm kepenklerin kapalı olduğu ilçede, protesto yürüyüşü için Sur Mahallesi'nde bulunan Nevruz Alanı'nda toplanmaya başlayan göstericiler ile polis arasında olaylar çıktı.

        Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin protesto edildiği bölgede, Siirt, Batman ve Tunceli'de de bugün esnafı büyük bölümü kepenk açmadı.

        Mardin merkezde işyerleri açık olduğu halde Kızıltepe, Derik, Nusaybin, Mazıdağı ve Ömerli İlçesi'nde esnaf kepenk açmadı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ