Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırmak bizler için şeref ve namus meselesidir. Tam bir kucaklaşma bilinci ile kongreyi gerçekleştirin”

        Saliha ÇOLAK / HT GAZETE

        MHP Ankara İl Başkanlığı’nı mevcut başkan Fatih Çetinkaya kazandı.

        MHP’nin 11. Olağan İl Kongresi dün yapıldı. Genel Başkan Devlet Bahçeli kongreye mesaj göndererek centilmenlik uyarısı yaptı. MHP’nin adım adım iktidar hedefine yürüdüğünü belirten Bahçeli “Türkiye’yi, ağır sorunlara teslim edemeyiz, katmerleşen, cesaret kazanan ihanetin insafına bırakamayız. AKP’nin rüşvet döngüsüne kayıtsız kalamayız. Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırmak bizler için şeref ve namus meselesidir. Tam bir kucaklaşma bilinci ile kongreyi gerçekleştirin” ifadelerini kullandı.

        Başbakan Davutoğlu’nun, “Bunlar miliyetçi değil” sözlerine ise kongrede yanıt veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu “Davutoğlu milliyetçi ve ülkücü görmek istiyorsa onlar burada. Ülkeye yetecek iman da, yürek de bilek de ülkücüde var” dedi. Kadın ve çocukları hedef alan vahşi cinayetlere de dikkat çeken Topçu, bunun sosyal bir patlama hali olduğunu belirterek, “12 yıllık AKP iktidarının ülkeyi getirdiği durumun resmidir bunlar” dedi.

        BAŞA BAŞ SEÇİM

        Başa baş geçen seçimi mevcut başkan Fatih Çetinkaya 311 oyla kazandı. Rakibi Deniz Kaya ise 7 oy geride kalarak 304 oy aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ