Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakanlar Kurulu'nda çözüm süreci ve iç güvenlik paketi masaya yatırılacak

        Başkent'te yoğun gündem. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanacak olan Bakanlar Kurulu saat 13.20'de başladı. Başbakanlık Merkez Bina'daki zirvedegündeme ilişkin önemli konular değerlendirilecek. Masadaki en önemli konulardan biri çözüm süreci olacak. Başbakan Davutoğlu'nun geçen hafta, "Yeni adımlar atılabilir" dediği sürece ilişkin HDP heyetinin hafta sonu getirdiği mesajlar konuşulacak.İki haftadır görüşmeleri ertelenen ve bu hafta TBMM Genel Kurulu'na gelmesi beklenen iç güvenlik paketi de Bakanlar Kurulu'nun bir başka önemli gündem maddesi olacak.

        İŞADAMLARIYLA PAKİSTAN'A ÇIKARMA

        Öte yandan Başbakan Davutoğlu, akşam saatlerinde beraberinde bazı bakanlar ve işadamlarıyla birlikte Pakistan'a gidecek.17-18 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek resmi ziyarette,başbaşa ve heyetlerarası görüşmeler ve ikili ilişkilerin yan ısıra, güncel bölgesel ve uluslararası konuların da ele alınması planlanıyor.

        Ziyarette, Başbakan Davutoğlu ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Navaz Şerif’in eşbaşkanlıklarında, 'Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin dördüncü toplantısı da gerçekleştirilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ